Afbeelding
Tomas van 't Zand

Open avond Sint Annakapel

Cultuur

De eerste open avond van Stadsherstel Kampen in 2019 werd op 6 maart gehouden in de Sint Annakapel en werd opnieuw goed bezocht door zo’n 50 personen.

SSK is begonnen met een druk bezochte open avond over de historische dakkapellen bij Margaretha waarvoor SSK de erfgoedprijs Zwolle – Kampen kreeg toegekend. Toen waren 75 belangstellenden aanwezig. Bij het 35-jarig jubileum in 2018 organiseerde SSK 3 open avonden die alle druk werden bezocht met 40-100 aanwezige belangstellenden. De topper met ruim 100 aanwezigen was de avond over de Boven Havenstraat. Alle reden dus voor SSK om er in 2019 mee verder te gaan.

Over de Sint Annakapel vertelden drie sprekers. Jan Edink nam ons mee in het hoe en waarom van de aankoop van de kapel en de oprichting van een stichting. Cleem Zeinstra verhaalde uitgebreid over de restauratie en de moeite die dit zo nu en dan gekost heeft. De gemeente en de RCE waren in eerste instantie helaas niet erg meegaand. Tot slot nam Jan Bouma ons mee in de geschiedenis van de kapel van het begin tot in het heden.

Namens SSK opende Annie van ’t Zand de avond en bedankte aan het einde de sprekers voor hun interessante bijdragen met een passende attentie die goed in de smaak viel.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.