Afbeelding

Queen Symphony & the Interactive Sound Symphony

· leestijd 1 minuut Cultuur

Queen Symphony

Dat De Christelijke Muziekvereniging te Hattem (CMH) bijzondere concerten geeft is zelfs De Spiegel niet onopgemerkt gebleven. De CMH is door het Zwolse theater zelfs gevraagd om een avondvullend programma te bedenken. Op het wensenlijstje van de leden stond al een tijd de Queen Symphony. Een symfonie van verschillende Queen nummers waaronder Bohemian Rhapsody, We will rock you en We are the champions. De in 1970 opgerichte Britse Rockband-formatie veroverde in de jaren '70, '80 en ver daarna de wereld met hun melodieuze muziek. Iedereen kent wel minimaal 1 nummer van Queen. Tolga Kashif maakte van deze nummers een prachtig stuk voor groot koor en orkest. De oorspronkelijke opbouw van de nummers van Queen liet hij los, hij haalde de kenmerkende melodieën, riffs, lijnen en akkoorden uit de muziek en componeerde op die basis een volledig nieuwe symfonie. Om recht te doen aan de klanken, de ideeën en de weelderigheid van de muziek van Queen, schreef hij voor een orkest van grote omvang en voegde daar een groot koor aan toe. Het koor met ruim 75 zangers en zangeressen uit Hattem, staat onder leiding van Hattemer musicus Hans Tijssen. Hij is muzikaal leider van het Huygens Ensemble en heeft zelf al diverse projecten geleid in binnen, -en buitenland.

De naam Interactive komt o.a. terug in de hoofdtelefoons waarmee individueel afgestemd kan worden op één van de solisten naar keuze van het publiek.

Na de pauze is het tijd voor de Interactive Sound Symphony

Carlo Balemans, dirigent van de CMH, heeft in zijn muzikale carrière heel wat Nederlandse en buitenlandse muzikanten ontmoet. Ook zijn reis eind 2018, begin 2019 stond in het teken van deze ontmoetingen. Tijdens deze reis heeft hij inspiratie opgedaan om te componeren, maar inspireerde ook de Spaanse Kaori Neus. Zij heeft een stuk gecomponeerd dat haar première zal hebben die avond. Zij heeft Carlo's vlog's gebruikt die terugkomen in dit stuk The Big Game. Er kan die avond zelfs gegamed worden! Hoe interactief kun je het hebben? Carlo heeft veel contacten met buitenlandse artiesten. Zo doen die avond een Litouwse zangeres mee, een singer songwriter uit Oekraïne en is er een video van de Dutch Dance Artistry (de hiphop dansformatie die de Olympische spelen opende in Rio). Het wordt een mix van video, (volks)muziek, games, improvisatie, kortom weer iets bijzonders waar je bij moet zijn.

Locatie: De Spiegel Zwolle

Datum: 13 april 2019, 20.00 uur

Kaarten: € 18,50 te bestellen via www.cmhattem.nl

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 13 uur geleden