Afbeelding

BVD Advocaten: ”Wij zijn geen huisartsen maar specialisten”

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Wie in aanraking komt met het Nederlandse rechtssysteem kan overweldigd worden door de vele regels, uitzonderingen en interpretatiemogelijkheden. Een reorganisatie, scheiding of de afwikkeling van letselschade, kan zo nog vervelender worden dan het al is. Het nieuw in Kampen gevestigde BVD advocaten wil die last verlichten. Samen met de cliënt keren de gespecialiseerde advocaten van dit kantoor de gereedschapstas van het recht om. Ze gebruiken dit gereedschap om er voor te zorgen dat hun cliënt recht gedaan wordt.

BVD advocaten is een middelgroot advocatenkantoor dat werkt vanuit vijf vestigingen door het hele land. De vestiging in Kampen is de nieuwste van de vijf en is gevestigd in een deel van het oude kantoor van de Rabobank aan het Meeuwenplein. Met in totaal vijftig medewerkers en vijfentwintig gespecialiseerde juristen biedt zij juridische bijstand op tal van rechtsgebieden, van arbeidsrecht tot familierecht en van ondernemingsrecht tot beslag- en executierecht.


Specialisten
Het voordeel van de schaalgrootte van BVD advocaten, is dat het kantoor voor ieder rechtsgebied één of meerdere specialisten in huis heeft. Waar je bij kleinere kantoren vaak te maken hebt met allrounders, heeft BVD advocaten enkel advocaten die de specifieke rechtsgebieden tot in de puntjes beheersen. Hierdoor ligt de kwaliteit van de rechtsbijstand hoog, of zoals advocaat Dico Bogerd van de Kamper vestiging het omschrijft: “We bieden de kwaliteit die je van een groot kantoor uit de Randstad gewend bent, maar dan om de hoek.”
Toegankelijkheid is volgens Bogerd sowieso een speerpunt van BVD advocaten. “We willen het recht begrijpelijk maken en in heldere taal communiceren met onze cliënt. Ook werken we met korte lijnen. Zo krijgen mijn cliënten bijvoorbeeld mijn 06-nummer, zodat ze altijd kunnen bellen als er iets is.”

‘We bieden de dienstverlening die je van een groot kantoor gewend bent, maar dan om de hoek’

Recht doen
Volgens Bogerd, die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht, heeft BVD advocaten als missie: recht doen, met de nadruk op ‘doen’. “Wij staan voor onze cliënten. We zijn er voor de volle 100 procent om ervoor te zorgen dat hen recht gedaan wordt. Als het kan in onderling overleg, maar waar nodig via een procedure bij de rechtbank”.

Dit ligt iets anders voor Natasja Barské - Gelling. Zij is familierechtadvocaat bij BVD advocaten, maar ook mediator. Ze is een van de weinige advocaten in Kampen die bij de vFAS is aangesloten, de specialisatieorganisatie voor familierechtadvocaten. In haar rol van mediator heeft zij met scheidingssituaties te maken. Barské: “Bij een scheiding hoop je eigenlijk altijd de gang naar de rechter te voorkomen. Beide partijen hebben wat te bereiken en het is altijd verstandig om er in de onderhandeling samen uit te komen. Ben je niet bereid om water bij de wijn te doen, dan is er altijd nog de gang naar de rechter, maar die denkt zwartwit. Als het zover komt, loop je het risico alles te verliezen. Een compromis is vaak het beste.”


Ondernemers bijstaan
Hoewel BVD advocaten iedereen verwelkomt die op zoek is naar juridische bijstand, zijn de advocaten met name gespecialiseerd in het bijstaan van ondernemers. Ondernemers verkeren in een specifieke situatie die dikwijls net iets complexer is dan die van particulieren. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding waarbij ook het bezit vanuit het bedrijf betrokken moet worden. Op de Kamper vestiging werken advocaten die gespecialiseerd zijn in arbeidsrecht, ondernemingsrecht en familierecht, maar wie het kantoor aan het Meeuwenplein binnenstapt wordt indien nodig in contact gebracht met specialisten van andere rechtsgebieden.


Meer weten? Neem een kijkje op www.bvd-advocaten.nl of maak een afspraak via 038 741 01 00.
Het kantoor is gevestigd aan Meeuwenplein 9a in Kampen.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 20 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05