Afbeelding

Uitvoering Passie-Paas oratorium ‘Lam en Koning’ in de Bethelkerk te Urk

Cultuur

Op D.V. zaterdag 13 april 2019 is er in de Bethelkerk te Urk een bijzonder Passie- en Paasconcert door een groot samengesteld koor en orkest o.l.v. Minne Veldman, met de uitvoering van het avondvullend Passie-en Paasoratorium ‘Lam en Koning’.

Het groot samengesteld koor bestaat uit C.G.K. Shalom uit IJsselmuiden, G.G.K. Zingt voor Hem uit Ommen en het projectkoor uit Urk.

Een oratorium is een omvangrijk werk voor koor, solisten en orkest, dat vaak handelt over een bijbelverhaal. In dit geval is het oratorium door dirigent Minne Veldman samengesteld uit bestaande muziek van eigen hand en andere componisten. Zo komen er enkele instrumentale fragmenten uit Bachs Matthäus-Passion in voor, waarin bekende liederen zijn verwerkt. De lector, Ben Kruitbosch, verteld door bijbellezingen de boodschap van de Here Jezus Christus als Lam en Koning.

Het oratorium begint met de intocht in Jeruzalem en handelt achtereenvolgens over de instelling van het avondmaal en de geschiedenis van lijden, sterven en opstanding, om uit te komen bij de bruiloft van het Lam en het nieuw Jeruzalem.

Op de bijbellezingen wordt afwisselend ingehaakt met koorzang, solozang en samenzang met alle aanwezigen, begeleid door een groot orkest.

Harry Hamer, orgel

Arie van der Vlist, piano

Ben Kruitbosch, lector

Het geheel staat onder leiding van dirigent Minne Veldman.

Entree € 12,50, voorverkoop €10,00 op www.minneveldman.nl of bij de koorleden.

Aanvang 20.00 uur

Adres:

Bethelkerk Wijk 3.3 8321EW Urk

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.