Afbeelding

Rock Oud Loud viert 5-jarig bestaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Het 50+ Pop- en Rockkoor van Quintus vierde onlangs haar vijfjarig bestaan. Een gesprek met een aantal koorleden van het eerste uur.

Het koor repeteert iedere maandagmiddag in Quintus. Het repertoire bestaat onder andere uit hits van The Rolling Stones, The Beatles, Status Quo, The Beach Boys, The Mamas & The Papas, Uriah Heap en CCR. Koorlid Coosje vertelt over de beginperiode vijf jaar geleden: “Ik keek destijds graag naar ‘Golden Oldies’. Toen Quintus naar aanleiding van dat tv-programma voor Kampen een 50+ pop- en rockkoor ging oprichten, heb ik me samen met twee vriendinnen direct aangemeld. En we zingen alle drie nog steeds met veel enthousiasme mee!”

Inmiddels is het koor uitgegroeid tot een club met een vaste kern van zo’n 30 leden. Wat is het geheim van dit genre? “Jeugdsentiment”, lacht Irma. “We zijn allemaal een beetje blijven hangen in de seventies. En dan is het heerlijk om samen die bekende nummers te zingen.” Volgens Eddie – zelf ooit drummer in een Kamper bandje – is die muziek niet aan tijd onderhevig: “Wij zingen nummers van The Stones, The Who, The Beatles en Queen: die hoor je nu nog steeds op de radio. Het is muziek die blijft.”

‘Zingen houdt je gezond’

Voor Joke en Annie is het zingen bij Rock Oud Loud ‘ontladen’: “Even geen zorgen of andere zaken aan je hoofd. Heerlijk! En de repetities zijn heel gezellig, dus het heeft ook een sociaal aspect.” Rienk vult aan: “Zingen is ook goed voor je gezondheid. Mijn vrouw heeft MS en moest vanwege haar stembanden naar de logopedist. Sinds ze zingt in ons koor, heeft ze er geen last meer van.”

Omdat het een 50+koor is, wordt er nadrukkelijk rekening gehouden met eventuele beperkingen. Bea: “Een van onze koorleden zit in een rolstoel maar zingt gewoon heerlijk met ons mee!” Tot slot benadrukken alle koorleden de bevlogenheid van dirigent en docent Yko Hoekstra: “Hij is enthousiast, heeft heel veel kennis en geduld. Het gros van onze leden kan geen noten lezen. We krijgen de partijen daarom niet als bladmuziek maar in muziekbestanden via de mail toegestuurd. Zo kun je thuis je eigen partij oefenen.”

Mannen gezocht

Het koor heeft momenteel een ledenstop maar niet voor mannen. “We kunnen mannelijke versterking gebruiken om de grote schare vrouwen een beetje onder de duim te houden”, lacht Rienk. Mannen van 50+ die houden van zingen en ‘goeie ouwe muziek’ zijn welkom om eens vrijblijvend te komen kijken en meezingen bij een repetitie op maandag van 14.00 tot 15.30 uur. Neem hiervoor contact op met Quintus via tel. 038-3371200 of wandel eens binnen in het gebouw aan de Vloeddijk 38 in Kampen.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05