Afbeelding
Foto Tennekes

's-Heerenbroek terechte winnaar van IJsselderby tegen Wilsum

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

WILSUM – ’s-Heerenbroek heeft zaterdag de IJsselderby tegen Wilsum gewonnen. Op het kunstgras van Wilsum was de formatie van trainer Wim Groen met 1-3 te sterk.

De tweede editie van de derby tussen Wilsum en ’s-Heerenbroek was een bijzondere aflevering. De wind raasde over het windgevoelige terrein op het sportpark van Wilsum. Dat maakte goed voetbal onmogelijk. Ballen vlogen regelmatig alle kanten op. ’s-Heerenbroek ging het beste om met deze omstandigheden en maakte voetballend ook zeker de beste indruk.

Beide ploegen hadden grote moeite met de weersomstandigheden. Wilsum had de wind mee, maar ging daar slecht mee om. In de 28ste minuut opende de thuisploeg toch de score. Gert Jan Sollie kopte raak uit een corner van Patrick Plette. Negen minuten later maakte het gemakkelijker voetballende ’s-Heerenbroek de terechte gelijkmaker. Wilsum werkte de bal achterin niet weg. Jesper Wennemers profiteerde door de bal in de hoek te schieten. In de slotfase van de eerste helft ontsnapte Wilsum aan een achterstand. Wilsum-keeper Chiel ten Hove had alle moeite met een schot van Bjorn Wezenberg. Uit de daaropvolgende corner kopte Wiljen van Ittersum tegen de lat.

Na rust nam ’s-Heerenbroek nadrukkelijk de teugels in handen. Wilsum-goalie Ten Hove tikte een vrije trap van Sander Pelgrom over en zag even later een schot van Van Ittersum net over het doel gaan. Drie minuten later raakte Van Ittersum voor de tweede keer deze middag de lat. In de 60ste minuut viel de dik verdiende 1-2 via invaller Wim Kwakkel. Wilsum werd overlopen door ’s-Heerenbroek. In de 65ste minuut bepaalde William Dekker de eindstand op 1-3. Hij lobde de bal over de keeper in het doel. Met drie treffers was ’s-Heerenbroek mild voor de goede buur. Martijn Bruins liet een enorme kans liggen en de bezoekers raakten nog een keer de lat.”

’s-Heerenbroek-trainer Wim Groen was uiteraard content met het resultaat. “In de eerste helft hanteerden we teveel de lange bal, maar bij vlagen vonden we de voetballende oplossing. Daar kwam ook onze eerste goal uit. We gingen met een prima gevoel de rust in. De tweede helft hebben we veel meer gevoetbald. We sneden als een mes door de Wilsummer roomboter.”

Zijn collega Han Hanekamp was teleurgesteld. “Ik kan hier weinig van maken. In de eerste helft waren we veel te onzuiver in de passing en maakten we het veld veel te groot. Elke tweede bal was voor ’s-Heerenbroek. In de tweede helft konden we niet meer van het doel afkomen. We hebben teleurstellend slecht gespeeld. ’s-Heerenbroek had meer zin om te winnen dan ons en leverde veel meer strijd. Dan moet je eens goed bij jezelf te rade gaan. Je speelt om te winnen en daar moet je in geloven. Maar dat moet wel uit jezelf komen, los van wat de tegenstander doet. Dat hebben we niet goed gedaan en dat neem ik mijn spelers kwalijk.”