Jan Noordman

Go-Ahead Kampen verslikt zich in hekkensluiter

KAMPEN – Go-Ahead Kampen is zaterdag gestruikeld over asv Dronten. De hekkensluiter in de eerste klasse D verraste met een 0-2 zege op Sportpark Middenwetering. Daarmee kwam er einde aan een goede serie van Go-Ahead na de winterstop.

Na een roerige week begon asv Dronten met een nieuwe trainer op de bank. Afgelopen dinsdag werd hoofdtrainer Pim Kaagman op non-actief gezet. Jan Vlap werd aangesteld als zijn opvolger voor de rest van het seizoen.

Go-Ahead had in de eerste helft afstand moeten nemen. Wilbert Wessels verzuimde om in de 6e minuut de score te openen. Hij ging alleen op het doel af, maar goalie Jordy Verburg wist met zijn voet redding te brengen. Na de daaropvolgende corner schoot Niek van Enk in het zijnet. In de 24ste minuut kwam Zandbergen net te laat om de 1-0 in te koppen. Vervolgens was de eerste kans van asv Dronten gelijk raak. Een foute ingooi van Nick Hendriks vormde de inleiding tot deze goal. Maxim van der Meer strafte dit goed af. Daarna toonde keeper Verburg zijn waarde voor asv Dronten bij schoten van Timothy Fechter en Zandbergen.

In de rust besloot Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen verder te gaan in een 4-3-3-systeem. Invaller Samir Merraki was direct na rust gevaarlijk met een schot, maar wederom maakte goalie Verburg indruk met een goede redding. Drie minuten later deelde asv Dronten de tweede tik uit. Na een misverstand tussen Dennis van der Wal en keeper Tim Noordman reageerde eerstgenoemde niet alert genoeg. Van der Meer was sneller en schoot raak via de binnenkant van de paal. Deze klap werkte in negatieve zin door bij Go-Ahead. De ploeg hanteerde veel te vaak de lange bal en dit leverde niets op. De bezoekers bleven simpel op de been. Samir Merraki uitte zijn frustraties en werd wegens natrappen met een rode kaart weggestuurd.

Zo was het al met al een vervelende middag voor Go-Ahead. "De trainerswissel heeft goed uitgepakt bij asv Dronten. Ze deden een stapje extra en wij hadden geen superdag", aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen. "In de eerste helft was ons spel nog redelijk, maar schieten we 'm er niet in. Door een verkeerde ingooi kom je op achterstand. Dat is ons al vaker gebeurd.

In de tweede helft heb ik gezegd dat ze geen lange ballen moesten geven, maar dat gebeurde wel. Het helpt dan ook niet mee als er ook nog een rode kaart valt wegens natrappen. Hij heeft het team in de steek gelaten en loopt ook nog tegen een schorsing op. Na de nederlaag tegen DZC verlies je ook van asv Dronten. We maken het onszelf niet gemakkelijk."