Foto Tennekes

Wit-Blauw ook in de derde korfbalderby te sterk voor KV DOS Kampen

KAMPEN – De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben zaterdag voor de derde keer dit seizoen KV DOS Kampen/Veltman verslagen. Dit keer won Wit-Blauw met 20-26 in een rommelige derby die eigenlijk alleen in het begin een echte wedstrijd was.

Dit seizoen is er geen twijfel wie momenteel de sterkste is in Kampen. Wit-Blauw was in de eerste twee derby’s overduidelijk de sterkste en zaterdag was er ook geen twijfel. In een geweldige entourage stond er voor beide ploegen niets meer op het spel dan de spreekwoordelijke eer. Wit-Blauw deed lange tijd mee om de titel in de overgangsklasse, maar werd uiteindelijk te licht bevonden. DOS won enkele weken geleden de cruciale wedstrijd tegen KVA en sloeg zo een gaatje met de rode streep. Voordat de derby van start ging, was DOS al zeker van handhaving, vanwege een nederlaag van KVA eerder op de avond.

Beide ploegen vlogen uit de startblokken. Het zorgde voor een rommelige beginfase. Na zo’n zeven minuten sloeg Wit-Blauw in een korte periode een gat van vier punten via treffers van Jelle Visscher, Jordy Last en Krista Fixe. Het bleek het begin van het einde voor DOS. De ploeg kon aanvallend geen vuist maken en zag Wit-Blauw vervolgens ver weglopen. Bij rust stond het 9-16 in het voordeel van Wit-Blauw en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Na rust schakelde Wit-Blauw een tandje terug. DOS kwam iets dichterbij, maar wist onvoldoende te profiteren van een lagere versnelling bij Wit-Blauw. Zo werd het nooit een wedstrijd. Al na één minuut in de tweede helft ging Iris van Bruggen naar de kant. Ze kreeg bloemen en een groot applaus van de toeschouwers. Na afloop werd ze door haar medespelers uitgebreid in het zonnetje gezet. Bij DOS maakte Yvonne ten Hove na jaren van afwezigheid haar rentree.