Afbeelding

Lezing mantelzorg en niet aangeboren hersenletsel

Algemeen

KAMPEN - Als je partner, kind of iemand in je naaste omgeving hersenletsel oploopt, kan er plotseling veel veranderen. Voor de persoon zelf, maar ook voor mensen die ineens mantelzorger zijn. Op dinsdagavond 2 april geven vier instanties samen informatie om als naasten beter met niet aangeboren hersenletsel (NAH) om te gaan.

Twee ervaringsdeskundigen nemen de aanwezigen deze avond mee in hun ervaringen om zo een realistisch beeld te schetsen van het leven na bijvoorbeeld een beroerte, ongeval of hersentumor. Diverse professionals zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Voor mantelzorgers die zich na deze informatieavond verder willen verdiepen, organiseren de samenwerkingspartners in het najaar een uitgebreidere cursus: ‘Mantelzorg voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Deze start in september. Ook hierover wordt op 2 april informatie verstrekt.

De lezing vindt plaats bij InteraktContour aan de Burgwalstraat 26. Het programma start om 19.30uur en eindigt om 21.00uur. Na aanmelding via info@welzijnkampen.nl is deelname gratis.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden