Gerrit Hamer gaat voor vierde jaar bij Zalk

ZALK – Gerrit Hamer zit ook volgend seizoen op de bank bij Zalk. Hij heeft zijn contract met een jaar verlengd. Hamer is bezig aan zijn derde seizoen in Zalk.

In januari spraken beide partijen de intentie uit om samen verder te gaan. Hamer liet toen wel weten dat de club werk moest maken van het verbeteren van de randvoorwaarden. In januari waren er onzekerheden over de bezetting van de staf. De wens van Hamer was dat dit medio maart moest worden ingevuld. “De club heeft er hard aan getrokken om dat voor elkaar te krijgen. Dat geeft mij voldoende vertrouwen voor de toekomst”, aldus Hamer, die door wil groeien met de club.

Hamer wacht nog een pittige klus om de club in de derde klasse te houden. Zaterdag werd met 0-2 verloren van Hatto Heim. De harde wind maakte goed voetbal onmogelijk. In een wedstrijd met heel weinig kansen, hadden de bezoekers in de eerste helft het geluk aan hun zijde. Een corner van Hatto Heim werd weggewerkt. Vervolgens werd de bal opnieuw ingebracht. De bal werd gedragen door de wind en vloog in het doel. “Dan loop je achter de feiten aan. We waren minder scherp dan een week eerder. Dat heb ik ook aangegeven in de rust. In de tweede helft hebben we echter onvoldoende kunnen afdwingen.”

Een kwartier voor tijd gooide Zalk alles op de aanval en ging het achterin een op een spelen. Dat resulteerde voor de thuisploeg niet in het gewenste effect. De ploeg wist niets te creëren. Vijf minuten voor tijd sloeg Hatto Heim toe vanuit een counter en was de wedstrijd definitief beslist. “De nederlaag was niet nodig geweest, maar Hatto Heim ging wel beter om met de omstandigheden”, aldus Hamer. Komende zaterdag speelt Zalk in Zwolle het belangrijke duel bij hekkensluiter CSV ’28, dat een punt minder heeft dan Zalk. “Deze wedstrijd moet je winnen om aansluiting te houden met de ploegen boven ons en mag je zeker niet verliezen.”

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 18 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 21 uur geleden