Bert van den Berg

IJVV kansloos in Enschede

ENSCHEDE – IJVV heeft zaterdag met 4-0 verloren bij Sparta Enschede. In een wonderlijke eerste helft veranderde bijna alles in goud voor Sparta Enschede. IJVV stond na ruim een half uur spelen al met 4-0 achter.

IJVV-trainer Eduard Lindeboom kon zijn ogen bijna niet geloven in het eerste half uur. “Dit maak je niet vaak mee. Bijna alle ballen bij Sparta Enschede waren raak. De hele wedstrijd hebben ze zes keer op doel geschoten. En ze maken er vier.

IJVV begon goed aan de wedstrijd. “Tot de 1-0 waren we beter. We waren zelfs dicht bij een voorsprong. Ryan (van Lente, red.) schoot voorlangs”, aldus Lindeboom. Vervolgens kwam Sparta Enschede in de 23ste minuut wat gelukkig op 1-0. Een vrije bal kreeg door de wind veel vaart. De inzet werd van richting veranderd door Eddo Wesselink en vloog het doel in. Drie minuten later kwam Sparta Enschede op 2-0 via een strafschop. Vanaf de aftrap ging het weer fout. Sparta Enschede kreeg snel balbezit en maakte de 3-0. De 4-0 in de 32ste minuut was een fraaie lob vanaf 20 meter. “We werden helemaal overrompeld.”

Na rust gebeurde er nauwelijks nog iets. IJVV deelde van speldenprikjes uit. Sparta Enschede geloofde het wel. In Enschede kwam er een einde aan een goede serie. Het was de eerste nederlaag sinds 2 februari. “Ik had gehoopt dat we de goede lijn door konden trekken, maar de tegengoals vielen te snel. Vier tegengoals in negen minuten mag je eigenlijk niet gebeuren.”