Afbeelding

GroenLinks: Lelystad Airport geen gelopen race

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Tweede Kamerlid Suzanne Kröger (GroenLinks) was zaterdag in Kampen vanwege de provinciale statenverkiezingen op 20 maart. Kröger: “Dit zijn klimaatverkiezingen. De provincies zijn belangrijk voor goed klimaatbeleid, bijvoorbeeld door maatregelen bij grote droogte of zware regenval en door regie bij windmolen- en zonneparken.” In goed klimaatbeleid past volgens GroenLinks geen Lelystad Airport.

Suzanne Kröger: “Alle seinen staan op rood voor Lelystad Airport met 45.000 extra vliegbewegingen. De overlast voor mensen in Overijssel en andere provincies is groot.”

Met wethouder Irma van der Sloot besprak ze de nieuwste stand van zaken rond Lelystad Airport. Het ministerie schoof de laagvliegroutes dichter naar Kampen. ”Het is onvoorstelbaar dat er opnieuw veel misgaat in een dossier waar al zovaak het vertrouwen geschaad is”, reageert Suzanne Kröger. Ze gaat opnieuw vragen aan de minister stellen. Irma van der Sloot: “In de discussie worden economische kansen van Lelystad Airport overschat. Er is ook schade. Ik investeer liever in verduurzaming en in een omgeving waar mensen goed kunnen blijven wonen, werken en recreëren.“

Kröger ging daarna met veel GroenLinksers huis aan huis in de wijk Onderdijks dat net als de kernen veel overlast krijgt van Lelystad Airport. Aan de deur blijken veel mensen bezorgd of boos. “We kochten vorig jaar dit huis en hadden geen idee dat dit boven ons hoofd zou komen. Wat doet dat met onze rust en gezondheid, en met waarde van ons huis?” De reactie van Kröger is helder: “Lelystad Airport is onnodig en onwenselijk en zeker geen gelopen race. GroenLinks kiest voor een schone en gezonde toekomst.”