Afbeelding

Goed bezig!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Goed bezig!

Piepschuim, blikjes, flesjes en ander plastic, we zien het wel liggen, op straat en in de groensingels en stoor jij je daar ook zo aan? Hoe mooi zou Kampen zijn zonder al dat zwerfafval?

Er zijn mensen die zeggen “Het is niet mijn afval en dus hoef ik het niet op te ruimen”. Er zijn ook mensen die zeggen “Het is mijn straat en ik wil niet in de rommel zitten.” Zomaar twee meningen over zwerfafval.

Wat vind jij, welke mensen hebben gelijk? Waar hoor jij bij? Als het gaat om zwerfafval, haal je dan jouw schouders op? Of steek je liever eens de handen uit de mouwen?

Wil je een straat of groensingel zonder zwerfafval wacht dan niet totdat degene die ooit iets heeft weggegooid terugkomt om het op te ruimen. Je kunt het sneller zelf opruimen! Voor een paar euro koop je een grijpstok en met een emmer of vuilniszak erbij ben je er helemaal klaar voor.

Zo haalde ik onlangs wat piepschuim en drinkflesjes uit het riet in onze wijk. Twee zwanen hielden mij gezelschap. Drie bekenden liepen langs en riepen “Goed bezig!”.

Goed bezig? “Ach, het is een kleine moeite” zei ik en later dacht ik: “Hoe mooi zou Kampen zijn als wij een stukje straat of groensingel zouden adopteren om af en toe schoon te maken?”

Zaterdag 23 maart a.s. is het Nationale Schoonmaakdag. Help jij mee? Kom dan zaterdag 23 maart om 08.30 uur naar kinderboerderij Cantecleer. Dan gaan we samen in groepjes Kampen schoner maken!

Kampen - Kees van Dijk