Afbeelding
Tennekes

Revelino Sabono wil terug naar de basis met VV Kampen

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Revelino Sabono steekt Kampen de helpende hand toe door het hoofdtrainerschap voor drie maanden op zich te nemen. De oud-spits van VV Kampen, Go-Ahead en KHC wil doen wat mogelijk is om de club te helpen.

Sabono haalde zo’n vijf jaar geleden bij Go-Ahead Kampen zijn trainersdiploma toen hij was gestopt als voetballer. “Ik heb stage gelopen bij Arjan ten Hove. Daar heb ik veel van geleerd. Maar ik kwam er achter dat ik meer tijd kwijt was dan als speler. Dat had ik niet voorzien”, aldus Sabono, die vervolgens de voetbalschoenen weer aantrok en ging spelen bij VV Kampen. Daar voetbalde hij drie seizoenen. In 2017 stopte hij definitief met voetballen.

Bij Kampen keert hij als hoofdtrainer terug in het voetbal. Zaterdag zit hij voor het eerst op de bank bij de uitwedstrijd tegen Wijthmen. Over doelstellingen wil hij het niet hebben. “Ik wil terug naar de basis. In eerste instantie gaat het om plezier. Iedereen zit daar voor op voetbal. Daarna gaan we proberen om andere dingen op te pakken.”

Sabono heeft nog niet nagedacht over komend seizoen. “Daar heb ik het niet met de club over gehad. Ik sta nu de komende drie maanden voor de groep. Daarna kijken we wel verder.”