Afbeelding

3e Themacertificaat Gezonde School behaald!

Algemeen

Het Almere College Kampen, locatie VIA, heeft het derde themacertificaat “Gezonde School” behaald. Met het vignet Gezonde School laat het Almere College Kampen zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Het Almere College is trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt het Almere College voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Twee jaar geleden heeft de school het themacertificaat ‘Voeding’ behaald en vorig jaar het vignet ‘Welbevinden’. Nu zijn docenten trots te kunnen vermelden dat ook op het gebied van het thema ‘Roken, alcohol en drugs’ de school goed scoort.

Door aandacht te besteden aan de preventie van roken, alcohol en drugs, levert de school een belangrijke bijdrage aan de fysieke en mentale gezondheid van de leerlingen. Leerlingen worden weerbaarder en zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen groepsdruk. Tevens is er minder kans op schooluitval en de schoolprestaties nemen toe.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.