Tennekes

Matig IJVV gaat in de fout tegen De Esch

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zaterdag teleurstellend met 0-1 verloren tegen het laag geklasseerde De Esch. “Het zat er niet in. Het spel was nog slechter dan het veld”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

De wedstrijd was van beide kanten van een zeer matig niveau. Maar de spelers van IJVV lieten zich op inzet te vaak aftroeven. “Als voetballende ploeg ben je op zo’n slecht veld in het nadeel, maar De Esch had meer de wil om te winnen. Bij ons ontbrak de scherpte, aan de bal en zonder bal”, aldus Lindeboom.

De Esch kwam niet naar IJsselmuiden toe om te voetballen en liet IJVV het spel maken. Daar hadden de IJsselmuidenaren op het zeer slechte hoofdveld grote moeite mee. De nauwkeurigheid liet veel te mensen over bij IJVV.

Toch had Willem Bel de middag voor IJVV een stuk plezieriger kunnen maken. In de 3e minuut leverde Jonno Pruim een goede voorzet af, maar Bel kopte over. Zeven minuten later had Martijn de Kleine geluk dat foutief uitverdedigen niet werd afgestraft. De lat behoedde IJVV voor een vroege achterstand. Daarna zorgden Siebren Visscher en Ryan van Lente met schoten voor dreiging. Daarna gebeurde er lange tijd niets meer. Alleen in de 41ste minuut schrok het publiek even op. De goalie van De Esch greep goed in bij een inzet van Pruim.

In de tweede helft koos IJVV voor een opportunistische tactiek om de muur van de tegenstander te slechten. Veel leverde dat niet op. In de 72ste minuut kwam de thuisploeg zelfs op achterstand. De spits van De Esch werd niet aangepakt. Zijn schot werd gekeerd door IJVV-doelman Jasper Fix. In de rebound was het alsnog raak. “Dat ging veel te gemakkelijk. We stonden te slapen”, aldus Lindeboom. IJVV kon de schade niet repareren en mocht blij zijn dat goalie Fix de 0-2 wist te voorkomen.