Zalk zet hekkensluiter op ruime afstand

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – Zalk heeft zaterdag een zeer belangrijke slag geslagen in de strijd tegen directe degradatie in de derde klasse C. In Zwolle werd CSV ’28 met 1-2 verslagen. Door deze zege heeft Zalk de marge met de hekkensluiter vergroot tot vier punten.

Zalk-trainer Gerrit Hamer wreef zijn spelers het er voor aanvang van de belangrijke degradatiekraker nog maar eens goed in. ‘Rechtstreekse degradatie ontlopen is al een kampioenschap voor ons. Bij winst kunnen we verder omhoog kijken’, was zijn boodschap aan de spelers.

In een niet al te beste wedstrijd was Zalk in de eerste helft de bovenliggende partij. Toch kwamen de bezoekers op achterstand. Na een ongelukkige valpartij van Henri Vinke scoorde CSV uit de toegekende vrije trap, waarbij er door Zalk niet strak werd verdedigd. Lang kon de ploeg van trainer Emiel Diender niet genieten van de voorsprong. In de 33ste minuut viel de gelijkmaker. Een inzet van Simon van Halm ging via een tegenstander het doel in. Na dit eigen doelpunt was Jeroen van den Bosch vlak voor rust nog gevaarlijk met een vrije trap. Zijn inzet werd net uit de hoek getikt door de goalie.

Na rust was Van den Bosch gevaarlijk met een indraaiende vrije trap die net naast het doel belandde. In de 70ste minuut werd een kopbal van Michel Hamer gepakt door de keeper. Vervolgens pakte Gerben Hamer als invaller de hoofdrol. Hij passeerde de keeper, maar kwam bij de achterlijn terecht. Vervolgens wist hij uit een moeilijke positie de bal toch in de korte hoek te prikken. Daarna kwam Zalk niet meer in de problemen en werd de zeer belangrijke zege veiliggesteld.

“Van beide kanten was het niet best, maar wij waren wel de bovenliggende partij. In de eerste helft speelden we teveel met de handrem erop. Daar heb ik in de rust wat van gezegd. Na rust ging het beter. Deze overwinning geeft de jongens nieuwe energie”, aldus Zalk-trainer Hamer.