Tennekes

Zure nederlaag voor KHC tegen sluipmoordenaar

KAMPEN – KHC heeft zaterdag met 0-2 verloren van NSC Nijkerk. De titelkandidaat sloeg als een sluipmoordenaar toe op Sportpark De Venen en bezorgde KHC na afloop een katterig gevoel. “Dit is een wrange nederlaag tegen een luizenploeg”, aldus KHC-trainer Herman Oosterhaar.

NSC was zaterdag niet naar Kampen gekomen om het publiek te vermaken. De ploeg met verschillende goede voetballers werd door trainer John Kamphuis in een keurslijf geperst. Geen mooie hoogstandjes of aanvallend spel, maar behoudend voetbal was het motto. NSC nam weinig risico en wachtte geduldig op de fouten van de tegenstander. Die tactiek werd in de 17e minuut beloond. De matig spelende Talha Ozen verspeelde onnodig de bal op het middenveld. Het sein stond op groen voor NSC om toe te slaan. Bliksemsnel werd omgeschakeld. Vervolgens kopte Eyup Terlemez raak uit een voorzet vanaf de linkerkant.

Dat was een domper voor KHC, dat redelijk was begonnen aan de wedstrijd. De tegentreffer werkte echter bijna de gehele eerste helft door. De ploeg wist nauwelijks iets te creëren. Alleen in de 19e minuut was er een kans voor Romano Luhukay. Hij wachtte echter net iets te lang, waardoor zijn schot werd geblokt. Vlak voor rust was NSC voor de tweede keer gevaarlijk. Een schot van Yannick Cornelisz ging net naast.

In de tweede helft ging KHC vol frisse moed op jacht naar de gelijkmaker. Karim Gabara kreeg in de 48ste de uitgelezen mogelijkheid om NSC pijn te doen. Hij ging alleen af op het doel, maar Dave Knikker wist de KHC’er met een goede verdedigende actie te ontregelen. Gabara kwam nog wel tot een doelpoging, maar dat leverde niet meer op dan een corner.

In de 63ste minuut profiteerde NSC bijna weer van een fout bij KHC. Durk van der Leest speelde de bal te ver voor zich uit. Dat gaf NSC de gelegenheid om een gevaarlijke tegenaanval in te zetten. Terlemez raakte de paal.

Met invaller Jeffrey de Nooijer en later Ibrahim Tuncer ging KHC voor succes. Het zat de ploeg echter niet mee. KHC claimde een strafschop, toen Burak Alp omver werd gelopen in de zestien, maar de arbiter wilde daar niets van weten. Dat was eerder ook al het geval, toen NSC hands zou hebben gemaakt. KHC gaf steeds meer ruimte weg en daar wist NSC van te profiteren. In de 79ste minuut was het raak voor de bezoekers uit een snelle counter. Jordi Grovenstein legde de bal panklaar voor het KHC-doel. Mark Fennebeumer kon simpel binnen tikken. KHC kwam niet verder dan een vrije bal van De Nooijer, die werd overgetikt door doelman Jan van Willige.

KHC verloor zaterdag niet alleen drie punten. Ook Brenn de Lange lijkt lange tijd niet inzetbaar. In de 69ste minuut verdraaide hij zijn knie bij een botsing met Jonas Katshima. De Lange werd met een brancard van het veld gedragen.

Door de nederlaag valt er dit seizoen niets meer te winnen voor KHC. De nacompetitie is definitief uit het zicht. Toch kan de ploeg nu al tevreden terugkijken met een plek in de middenmoot. Een seizoen waarin KHC echter ook nog te vaak te wisselvallig is geweest. “De ene week was het alles, de andere week was het minder. Maar vanaf de bekerwedstrijd bij Berkum hebben we aardig gevoetbald”, aldus Oosterhaar.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 7 uur geleden
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 7 uur geleden
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 7 uur geleden