Afbeelding

Sabono begint met nederlaag

Sport

(door Gerard Meijeringh)

WIJTHMEN – VV Kampen heeft de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Revelino Sabono verloren. Wijthmen won met 2-0.

Op een matige ondergrond was goed voetbal bijna onmogelijk. “Het was een draak van een wedstrijd op een zeer slecht veld. Het was hotseknotse-voetbal. Wijthmen was wel beter in het vinden van de vrije man”, aldus Sabono.

Hij zag Kampen in de 20ste minuut op achterstand komen. “Ze vlogen er bij ons tussendoor en toen kwamen we achter. Dat bezorgde ons een flinke deuk.” Kampen probeerde het wel, maar kon voorin weinig klaarspelen. In de 67ste minuut viel de 2-0. Sabono zag dat zijn ploeg wat te ‘statisch’ was. “Achterin en op het middenveld ging het wel, maar als we punten willen gaan pakken, moet er voorin meer gebeuren. Maar het was mooi om te zien dat er weer intensiteit is bij de spelers om goed te voetballen.”

Voor Sabono was het even wennen op de bank. “Af en toe had ik een moment dat ik zelf wel het veld in wilde stappen. Zo ben ik dan met het spelletje bezig. Maar je komt er achter dat je als trainer op de bank toch wat machteloos bent in vergelijking met de rol als speler.”