Afbeelding
Harry Post.

Raadspraat: Even voorstellen...

· leestijd 1 minuut Algemeen

Ik ben Ronald Klappe, 37 jaar en geboren en getogen in de Schokkerstraat in Kampen. Tegenwoordig woon ik in de schitterende opgeknapte Hanzewijk. Daar woon ik samen met mijn vrouw Marijke en drie jonge kinderen, Wende (6), Tygo (2) en Yentl (6 maand). Op dit moment ben ik druk bezig om aan het einde van het jaar de kaashandel van mijn schoonvader over te nemen en in mijn vrije tijd ben ik commissielid van de commissie Inwoners voor de PvdA. In de tijd die dan nog overblijft ga ik graag flipperen (ja zo’n kast met een zilveren bal, die je zo lang mogelijk in het spel moet houden). Dit doe ik in het clubhuis van de Nederlandse Flippervereniging in Veenendaal en bij mensen thuis. Voor mij zijn dat momenten om even stoom af te blazen en alle drukte voor even achter mij te laten. Ook kijk ik graag naar de F1 en Feyenoord. Ook ga ik graag met mijn gezin op stap (het liefst richting attractieparken) of bij vrienden op bezoek om gezellig bij te praten en een drankje te doen.

Vanaf mijn 15de ben ik al aan het werk en ik voel mij thuis bij de Partij voor de Arbeid. De PvdA staat voor mij voor nuchterheid en je verantwoordelijkheid durven pakken. Mensen verwijten de PvdA wel eens dat ze heeft samengewerkt met de VVD. Samen trokken we het land uit de economische crisis. Maar vraag je eens af hoe dat eruit had gezien als wij als linkse partij er niet in hadden gezeten? Ik ben blij dat Nederland daar niet is achter gekomen. Want kijk nu maar, een kneiterrechtse coalitie met genoeg geld om te investeren maar waar gaat dat heen? Inderdaad naar het bedrijfsleven maar niet naar de Arbeiders op de werkvloer zoals de meesters en juffen voor de klas en de mensen in de zorg. En nu met de grote overwinning van Forum voor Democratie zullen wij arbeiders het nog lastiger gaan krijgen. Want FvD is op alle gebieden nog rechtser dan de VVD! En dan die onbegrijpelijke praatjes van Thierry Baudet, ik snap ze niet en heb geen idee wat hij allemaal bedoelt en wil. Ik zal vast niet de enige zijn!

Veel mensen zijn nog steeds ontevreden, de tegenstelling tussen rijk en arm wordt steeds groter. Bedrijven maken dikke winsten maar het loon van veel werknemers blijft al jaren achter. Er moet nog veel gebeuren op allerlei gebieden. Iedereen moet zeker kunnen zijn van een eerlijk, rechtvaardig en sociaal leven. In Kampen wil ik mij de komende jaren inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen. Op welk gebied dan ook! Van toegankelijkheid in de openbare ruimte, goede jeugdzorg, een fatsoenlijk armoedebeleid wonen, en een schone leefomgeving.