Afbeelding

Slager Rein van Asselt viert verjaardag met rookworstactie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Rein van Asselt bereikte onlangs de leeftijd van 65 jaar. De vakslager viert dat deze week met de klant. Voor slechts 6,50 euro (een vingerwijzing naar de 65 jaar) krijg je vier overheerlijke rookworsten.

Worsten maken, is een specialiteit van de slager. Het ambacht van zelf slachten, vlees snijden op maat voor de klant en het lekkers goed presenteren, is Rein van Asselt met de paplepel ingegoten. Een beetje gekscherend, maar toch ook met een serieuze ondertoon, zegt hij ‘al 65 jaar in het vak te zitten’.

Slagerij Van Asselt aan de Sint Nicolaasdijk 81 is een echt familiebedrijf. De broer van Rein van Asselt slacht nog altijd rundvee dat een mooi en gezond leven heeft gehad. Zijn dochters zijn Rein van Asselt komen versterken in de slagerij die anno 2019 voluit Slagerij van Asselt & Dochters heet.

Als ambachtelijke slager maakte Van Asselt naam door ook aan supermarkten rookworsten en leverworsten te leveren. Ander vlees, waaronder varken en kip, wordt ingekocht bij de beste leveranciers.

Rein van Asselt: “We kopen het zogenoemde luxe vlees in. Van bedrijven waar het vee een goed leven heeft gehad. Dat proef je.” De slager geniet er nog dagelijks van om ‘zijn smaak te delen met andere mensen’. “Uiteindelijk gaat het er om dat de klant tevreden is. Elke keer als ik dat weer terug hoor blijft dat voldoening geven. In bepaalde periodes, zoals met Kerst, zijn we extra druk. Juist dan is het extra leuk om te horen dat het vlees de mensen weer heeft gesmaakt. Waarmee we ons ook onderscheiden, is dat we even de tijd nemen om een praatje te maken met de mensen. Dat wordt gewaardeerd.”

Van Asselt Vlees- en Vleeswaren

Sint Nicolaasdijk 81,

Tel: 038 331 3138

www.vanasseltslagerij.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.