Overijsselse Sprint Kampioenschappen in De Steur

Sport

Op zaterdag 30 maart zullen in zwembad De Steur de Overijsselse Minioren Sprint Kampioenschappen 2019 worden gehouden. Deze wedstrijd zal door Deltasteur in samenwerking met de KNZB regio Oost worden georganiseerd voor minioren zwemmers. De snelste 18 zwemmers per leeftijd zullen aan de start verschijnen om de strijd aan te gaan met elkaar. De winnaar mag zich een jaar lang Overijssels Sprint Kampioen noemen.

180 zwemmers afkomstig van 16 verenigingen zullen vanaf 15.30 uur de strijd met elkaar aangaan. In ongeveer drie uur tijd zullen ongeveer 450 starts te zien zijn, waarvan ruim 25 estafette’s. Minioren zwemmers is de jongste groep zwemmers in deze sport, de maximale leeftijd is 12 jaar.

Het is voor de eerste keer dat in De “nieuwe” Steur een kampioenschap vanuit de KNZB wordt georganiseerd. De afgelopen twee jaar zijn er door Deltasteur diverse wedstrijden in het bad gehouden, om op deze nieuwe locatie weer routine te krijgen in de organisatie en ervaring op te doen met de Electronische Tijdwaarnemings apparatuur. Dit heeft geresulteerd in de toewijzing van een tweetal KNZB wedstrijden, waarvan dit de eerste is. Begin juni zullen in Kampen de Overijsselse Minioren Finales worden gehouden. Een wedstrijd waarbij de zwemmers een heel weekend zullen strijden om de titel Overijsels Kampioen en om een startbewijs voor de Minioren Jaargang Wedstrijden later die maand in Dordrecht.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.