Afbeelding

Woonzorgconcerns bieden podium aan lokale kunstenaars

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Henri Bouwmeester)

KAMPEN - De Verenigde Gasthuizen en Woonzorgconcern IJsselheem houden in Magaretha aan de Burgwal een doorlopende wisseltentoonstelling. De tentoonstelling is georganiseerd met als doel de wereld van buiten het gebouw ook binnen te verwelkomen en kunstenaars de gelegenheid te geven hun werk aan het publiek te tonen.

De Kamper kunstenares Mirriam Bouwmeester bijt met een expositie van haar schilderijen de spits af. Haar expositie wordt woensdag 3 april om 15.00 uur geopend in de tuinkamer van Margaretha door bewoonster mevrouw A. Bouwmeester-Strieker. In de toekomst worden ook andere Kamper Kunstenaars uitgenodigd om in Margaretha hun werk te exposeren.

De organisatie vertelt: “Mirriam Bouwmeester schildert op doek en MDF-plaat. Veel van haar werk is een kleurrijke ode aan de pracht van de natuur, maar ook een aanklacht tegen de kooplust en het wegwerpgedrag van de maatschappij. Zo presenteert ze haar natuurschilderijen, symbolisch voor de verdringing van de natuur, ingelijst in afvalmateriaal. Haar werk kenmerkt zich ook door een eigenzinnig stijl van abstracte en gedetailleerde aspecten.”

Mirriam Bouwmeester studeerde aan de kunstacademie van Kampen en won in 2017 de publieksprijs van Kampen met haar schilderij ‘De IJssel is een vrouw’. Op dit doek verbeeldt ze de slingerende IJssel in het natuurgebied van De Zande tot Ketelmeer, als de rondingen van een vrouw. Ook dit schilderij is in de expositie opgenomen.

De tentoonstelling is tot en met 2 juni gratis toegankelijk op woensdag donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.