Afbeelding

Mark Homme van der Veen volgende versterking IJVV

Sport

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zich wederom weten te versterken voor komend seizoen. Mark Homme van der Veen komt na dit seizoen over van eersteklasser d’Olde Veste ’54. Twee dagen eerder werd Raymon Beuling al gepresenteerd bij IJVV als nieuwe aanwinst.

Van der Veen begon met voetballen in de jeugd van Drachtster Boys. Al snel werd hij opgepikt door SC Heerenveen. Vanaf de D-pupillen doorliep Van der Veen de opleiding van de Friezen en speelde onder anderen in het beloftenteam met spelers als Lasse Schöne, Michael Bradley en Niklas Tarvajärvi.

Nadat zijn avontuur bij SC Heerenveen ten einde kwam, speelde Van der Veen drie seizoenen bij VV Sneek Wit Zwart, alvorens hij terugkeerde naar Drachtster Boys. Met deze club promoveerde hij naar de hoofdklasse. Na twee seizoenen in Drachten vertrok hij naar Heerenveense Boys. hier was hij als verdediger annex middenvelder dertien keer trefzeker. Hij keerde na één seizoen in Heerenveen terug bij VV Sneek Wit Zwart, waar hij uitkwam in de topklasse. Drie jaar later vertrok hij naar zijn huidige club d’Olde Veste ’54. Hij scoorde in vier seizoenen twintig keer en is sinds dit seizoen aanvoerder van de club uit Steenwijk. Sinds vorig jaar woont Van der Veen in Kampen.

Hoofdtrainer Eduard Lindeboom is blij met de komst van Van der Veen. “Mark Homme is een fijnbesnaarde, linksbenige speler met een bak aan ervaring. Die ervaring kan hij mooi overbrengen op de rest van onze selectie.”