Daan Anthony

Wilsum verliest van hekkensluiter

DAARLE – Wilsum kan een mindere periode maar niet achter zich laten. Zaterdag werd met 2-1 verloren bij hekkensluiter Sportclub Daarle. Het was de vierde nederlaag op rij voor de oranjehemden.

Wilsum kwam in de 13e minuut op achterstand. Balverlies werd in de counter afgestraft. In de 38ste minuut viel de gelijkmaker. Keeper Chiel ten Hove stond met een lange trap aan de basis van deze treffer. Erik van Regteren schoot vervolgens in een keer raak. Vlak voor rust kreeg Wilsum een domper te verwerken. Goalie Ten Hove werd getorpedeerd door een speler van Daarle. Vervolgens duwde de doelman een tegenstander weg. De arbiter bestrafte dit met rood.

In de 57ste minuut was er nog meer schade voor Wilsum. Uit een uitval kwam de thuisploeg op 2-1. Daarna beperkte Daarle zich tot verdedigen en ging Wilsum met tien man op jacht naar de gelijkmaker. Byco Hoff had Wilsum nog een punt kunnen bezorgen, maar hij mikte net naast.

“We hadden recht op een punt, maar dan moet je de ballen er wel zelf inschieten. We durfden onvoldoende te voetballen en maakten teveel fouten in balbezit. We zitten in een moeilijke fase. Misschien hoort dat bij een team in ontwikkeling”, aldus Wilsum-trainer Han Hanekamp.