Henry Kruithof

DOS Kampen haalt uit bij De Esch

OLDENZAAL – DOS Kampen heeft zaterdag fors uitgehaald bij De Esch. De koploper in de tweede klasse H won met 0-6. Twan Knul en Allan Bakker scoorden ieder twee keer.

Een week eerder ging DOS in de fout bij DZSV (0-0). Ook tegen De Esch moesten de Kampenaren afrekenen met een muur. “Maar dit keer scoorden we wel snel. Dan moet de tegenstander van het doel afkomen en krijgen we de ruimte om te laten zien wat we kunnen”, aldus DOS-trainer Edwin Kwakkel.

DOS kwam in de 11e minuut op voorsprong via Frank Jansen. Vlak voor het rustsignaal maakte Twan Knul er 0-2 van uit een voorzet van Frank Jansen. DOS had in de eerste helft meer kunnen scoren. Knul liet een goede kans liggen en een vrije trap van Erik Rotman belandde tegen de lat.

In het eerste kwartier van de tweede helft gooide DOS het duel definitief in het slot via twee treffers van Allan Bakker. Daarna liep DOS uit naar 0-6 via treffers van Raymon Beuling en Twan Knul. DOS-trainer Kwakkel was tevreden dat zijn ploeg veel wist te creëren. Deze week werd bekend dat Beuling na dit seizoen overstapt van DOS naar IJVV. Kwakkel heeft de moed echter nog niet opgegeven dat Beuling ook volgend seizoen uitkomt voor DOS. “Ik ga proberen om hem over te halen”, aldus Kwakkel.