Op zoek naar het verhaal van Henrick Aelstz

Cultuur

Kampen - 2019 staat voor Stichting Museum Huys der Kunsten in het teken van het project ‘Hart van de Handel’. Dit project heeft als doel om het publiek kennis te laten maken met de rijke koopmans-geschiedenis van Kampen en specifiek met het leven van koopman-burgemeester Henrick Aelstz.

Museum Huys der Kunsten heeft researcher Nelleke Nieuwboer gevraagd om zich te verdiepen in de geschiedenis van het pand aan de Voorstraat 20, waar het Huys der Kunsten gevestigd is.
Bij dit onderzoek stuitte Nelleke op de gegevens van Henrick Aelstz. Als handelsman, regent en gemeentelijke klerk stond Henrick midden in het hart van de 15e-eeuwse handel van Kampen. Dit is de grote bloeiperiode van Kampen, waarin de stad onderdeel uitmaakte van de Hanzesteden.

Denkt u mee?

Tijdens haar onderzoek heeft Nelleke al veel kunnen en mogen ontdekken over Henrick en de koopmansgeschiedenis van Kampen. Maar de puzzel is nog niet compleet! Daarom nodigt Het Huys der Kunsten inwoners van Kampen met hart voor de historie van Kampen van harte uit voor een bijeenkomst op 12 april a.s. om 15 uur in het Museum Huys der Kunsten om te helpen bij het vinden van de laatste puzzelstukjes.
Alle resultaten komen samen in de tentoonstelling over dit project in het Museum Huys der Kunsten, die geopend zal worden op 31 augustus a.s.

Mocht u aanwezig kunnen zijn bij deze bijeenkomst, dan kunt u uw komst doormailen naar projecten@huysderkunsten.nl