Afbeelding
Nationaal MS Fonds

Doe mee aan MS Motion Zwolle!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

MS Motion Zwolle 14 april van start
Ruim 500 deelnemers zamelen geld in voor mensen met MS

Het Nationaal MS Fonds organiseert op zondag 14 april in Zwolle onder de naam MS Motion een sponsorloop. De opbrengst is bestemd voor onderzoek naar de chronische ziekte multiple sclerose (MS). Het evenement start en finisht op de atletiekbaan van PEC 1910.

MS Motion is een jaarlijks terugkerend wandel- en hardloopevenement dat dit jaar in vijf plaatsen in Nederland wordt georganiseerd. Zo wordt aandacht gevraagd voor de ziekte MS, een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In de aanloop naar de MS Motion zamelen teams zoveel mogelijk geld in voor onderzoek naar de darmflora van mensen met MS. Voor deze tweede editie wandelen of rennen ongeveer 500 deelnemers uit Zwolle en omgeving vijf of tien kilometer. Meer geld voor onderzoek blijft nodig, want het aantal mensen met de zenuwziekte blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose.

MS Motion Zwolle: een belevenis

Deelnemers van MS Motion Zwolle starten én finishen op de sintelbaan van atletiekvereniging PEC 1910. De routes lopen dwars door de natuur aan de noordkant van Zwolle. Naast het wandelen en hardlopen, worden er ook de nodige randactiviteiten georganiseerd. Zo zorgt DJ Maurice voor feestelijke muziek, verzorgt bootcampinstructrice Marleen Schoemaker een speciale kinderbootcamp en is er voldoende lekkers te verkrijgen bij de foodtrucks op het evenemententerrein. Op de routes is er ook voldoende vermaak. Singer/songwriter B. Morris en blaaskapel Bloasknienen zorgen onderweg voor een muzikaal feestje.

Het programma

10:00 - Evenementenlocatie open
11:00 - Start 10 kilometer wandelen
12:00 - Start 5 km wandelen
12:30 - Start 10 kilometer hardlopen
13:00 - Start 5 km hardlopen
14:30 - Uitreiking cheque
16:00 – Einde evenement

Sponsoren of meelopen

Wie MS Motion Zwolle tot een succes wil maken, kan meelopen met de sponsorloop of een geldelijke bijdrage leveren aan de deelnemende teams. Aanmelden om mee te lopen (5 of 10 km) kan via www.msmotion.nl. Deelname kost 20 euro. Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen 10 euro inschrijfgeld.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 11 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 17 uur geleden