Afbeelding

Wat doe je met een sloopauto?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Nadat je jarenlang plezier hebt gehad van je auto, komt er op een gegeven moment de tijd dat je afstand moet doen van je geliefde auto. Misschien komt de auto niet meer door de APK en zijn de reparatiekosten vele malen hoger dan de waarde van je auto of heb je een groot auto ongeluk gehad, waardoor de auto enorm beschadigd is geraakt. Als je auto er zo slecht aan toe is, heeft het nog weinig zin je auto aan te bieden op marktplaats of aan andere bedrijven die auto’s inkopen, maar kun je je auto beter inleveren bij de sloop. Dit is een gemakkelijke manier om van je auto af te komen, waar je ook nog eens wat geld aan over kunt houden. Hoeveel geld je autowrak precies waard is, dat lees je in dit artikel.

Van welke factoren is de prijs van je autowrak afhankelijk?
De belangrijkste factoren van de waarde van je sloopauto zijn het merk, het type en het bouwjaar. Dit komt vooral omdat er naar bepaalde modellen auto’s veel meer vraag is, waardoor je voor een populaire auto een stuk meer geld kunt vangen. Daarnaast is het van belang hoe de auto er verder aan toe is; als het interieur nog redelijk in orde is en er goede banden onder de auto zitten, kun je ook een hogere prijs ervoor verwachten.

De oud ijzer prijs is ook van belang
De prijs van oud ijzer is ook een belangrijke factor voor de prijs die je nog voor een autowrak kunt krijgen. Afhankelijk van het gewicht van je auto kun je gemiddeld nog zo’n € 50 tot € 200 krijgen voor je autowrak. Let er hierbij wel op dat de dagprijs van het oud ijzer kan variëren, dus dat je er de ene dag meer geld voor kunt krijgen dan de andere. Ook kan het zo zijn dat verschillende bedrijven je andere prijzen en offertes bieden, dus ga langs bij meerdere bedrijven om een eerlijke prijs voor je autowrak te krijgen. Hier lees je hoe je gemakkelijk een autosloperij kunt vinden.

Recycling van je autowrak
Zoals hierboven staat vermeld, worden vooral onderdelen en materialen van het autowrak nog gebruikt. Veel sloperijen hergebruiken de onderdelen uit je auto om andere auto’s mee op te knappen. Je zult daarom ook meer geld verdienen aan een autowrak met een goede motor, dan aan een autowrak zonder motor.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 12 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden