Afbeelding

Op zoek naar de nieuwe Henrick Aeltsz

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - 2019 staat voor Stichting Museum Huys der Kunsten in het teken van het project ‘Hart van de Handel’, dat als doel heeft om het publiek kennis te laten maken met de rijke koopmans-geschiedenis van Kampen en specifiek met het leven van koopman - burgemeester Henrick Aeltsz.

Uit historisch onderzoek is gebleken dat koopman Henrick Aeltsz een zeer succesvol zakenman was. Hij was één van de eerste bewoners van het pand aan de Voorstraat 20 waar nu het Huys der Kunsten is gevestigd. Henrick heeft van dit pand een rijk versierd patriciërshuis gemaakt. Het pand is tevens één van de eerste stenen panden in Kampen dat bewaard is gebleven.

Als koopman – burgemeester stond Henrick midden in het hart van de 15e-eeuwse handel van Kampen (gemeensman 1440 – 1480). Dit is de grote bloeiperiode van Kampen, waarin de stad onderdeel uitmaakte van de Hanzesteden. Door de figuur Henrick Aeltsz weer ‘tot leven’ wekken kan een belangrijk deel van de geschiedenis van Kampen verteld worden en zichtbaar worden gemaakt. Henrick zal zijn opwachting maken in een aantal nog te maken filmpjes, bij de opening van de tentoonstelling over het project ‘Hart van de Handel – Kooplieden in Kampen’ en bij een aantal evenementen in Kampen.

Ben jij de nieuwe Henrick?

Om de goede Henrick te vinden organiseert het Huys der Kunsten samen met Theaterburo Ventura op woensdagavond 8 mei en een auditieavond. Ben jij een enthousiaste amateur toneelspeler uit Kampen of omgeving? Dan is dit je kans!

De Henrick Aeltsz die gezocht wordt is een aanwezige, krachtige persoonlijkheid die graag op de voorgrond treedt. Hij moet goed en helder kunnen spreken. Daarnaast moet hij representatief zijn, makkelijk tekst uit het hoofd kunnen leren, flexibel zijn in de omgang, goed kunnen samenwerken en interesse hebben in historische verhalen.

De organisatie is op zoek naar een enthousiaste amateur toneelspeler uit Kampen of omgeving die in de huid van Henrick wil kruipen. Acteerervaring en zangcapaciteiten zijn een pré maar geen must. Meer informatie kun je vinden op www.hartvandehandel.nl, je kunt je opgeven voor de audities door een mail met naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer samen met een profielfoto en een foto waar je in z’n geheel opstaat te mailen naar projecten@huysderkunsten.nl