John Zoetebier

Fit KHC pakt een punt in Barneveld

(door Christiaan Schutte)

BARNEVELD – KHC heeft zaterdag met 0-0 gelijk gespeeld tegen SDV. Na een wedstrijd waarin weinig kansen vielen te noteren, maar die zich wel in een hoog tempo afspeelde, was dat een terechte eindstand.

“We hebben voor de achtste keer dit seizoen de nul gehouden”, aldus trainer Herman Oosterhaar, die dat een compliment waard vindt. “Dat zegt wel wat.” Ook toonde de oefenmeester zich na afloop tevreden over de fitheid van zijn team. “Het was een warme middag op kunstgras. En toch lag het tempo juist heel hoog. Aan het einde zag je wel dat beide teams daar wat meer moeite mee kregen, maar het team is fit.”

In de eerste helft kreeg KHC na ongeveer een half uur spelen een goede kans. In de omschakeling was het Karim Gabara die in een 1-op-1-situatie de SDV-goalie probeerde te passeren. Zijn lob ging echter naast het doel. Na de rust was er een grote kans voor de thuisploeg, waarbij de bal nog net voor de doellijn kon worden weggehaald.

Het 0-0 gelijkspel was dan ook een terechte uitslag in de ogen van Oosterhaar. Ook omdat beide teams elkaar qua veldspel over negentig minuten goed in evenwicht hielden. De scheidsrechter trok slechts één keer een kaart: geel voor Gabara.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05