Afbeelding

'Kikker is kikker' feest groots gevierd in Bibliotheek

Algemeen

KAMPEN - In de Bibliotheek werd afgelopen week het 'Kikker is kikker' feest gevierd, naar het boek van Max Velthuijs dat Prentenboek van het Jaar is.

Speciaal voor kinderen en hun ouders van basisschool Het Scala, kinderopvang De Libelle, de kleuterklassen en de kinderopvang van de Bouwmanschool en de kleuters van de Emmaschool werd namelijk op 15 en 16 april groots het 'Kikker is kikker' feest gevierd, naar het boek van Max Velthuijs dat Prentenboek van het Jaar is.

Reden voor het feest was dat de kinderen van basisschool Het Scala, kinderopvang De Libelle, de kleuterklassen en de kinderopvang van de Bouwmanschool en de kleuters van de Emmaschool nu al of binnenkort gebruik kunnen maken van hun schoolbibliotheek. Hierdoor kunnen er steeds meer kinderen thuis lezen of voorgelezen worden. Er was een voorstelling, een grote Prentenboekenstad en een kleurwedstrijd. Willow, leerlinge van Het Scala, heeft de kleurwedstrijd gewonnen.

Kinderen genoten van het spelen in Prentenboekenstad waar levensgrote prentenboeken stonden van diverse kinderboekenhelden zoals Nijntje, Boer Boris, Aadje Piraatje, Pim en Pom en Sam en Julia van Het Muizenhuis.

Theatergezelschap Kamerspel bood de bezoekertjes een muzikale voorstelling waarin het verhaal van het boek met de boodschap ‘Wees blij met jezelf’ werd verteld.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00