Afbeelding
Carin Koopman

Romeinenweek met speurtocht en stadswandelingen

· leestijd 1 minuut Cultuur

Tussen 4 en 12 mei wordt weer de landelijke Romeinenweek georganiseerd. Ook in Kampen vinden activiteiten plaats. CultuurZIEN heeft een speurtocht geschreven langs sporen van de klassieke cultuur in de Kamper binnenstad. Daarnaast worden in de beide weekenden door cultuurZIEN stadswandelingen gehouden.

De speurtocht ''Romeinen aan de IJssel'' heeft als start- en eindpunt het Oude Raadhuisplein aan de Oudestraat. De speurtocht begint bij Alexander Alexander de Grote en loopt via het klassieke trio Bacchus, Ceres en Venus naar de neo-klassieke Synagoge aan de IJsselkade. Onderweg wordt verder stil gestaan bij de Lutherse kerk, de Cellebroederspoort en de Muurbloem op de 14e eeuwse stadsmuur van Kampen. Op basis van Romeinse jaartallen aan diverse gebouwen kunnen sommen gemaakt worden. De speurtocht ''Romeinen aan de Ijssel'' is op eigen gelegenheid te maken en al vanaf 29 april, tijdens de meivakantie beschikbaar. Ga naar cultuurzien.nl voor het downloaden van de tekst.

Liever op stap met een gids? Zondag 5 mei om 14.00 uur vertrekt Carin Koopman vanaf de Botermarkt voor een stadswandeling over ''Romeinen aan de IJssel''. De rondleiding duurt ca. 1, 5 uur en de deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p..

Vrouwen is het thema van de Romeinenweek 2019. In het laatste weekend van de Romeinenweek organiseert cultuurZIEN ''Vrouwen in Beeld'', stadswandelingen over vrouwen in Kampen vanaf de Romeinse tijd tot de 20e eeuw. Als afsluiting wordt een bezoek gebracht aan de Schepenzaal in het Oude Raadhuis. Op zaterdag 11 en zondag 12 mei start om 14.00 uur een stadswandeling vanuit Het Hof van Breda aan de Marktsteeg. De rondleiding duurt ca. 1, 5 uur en de deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p., plus € 8, 50 p.p. toegang tot het Stedelijk Museum (gratis met Museumjaarkaart).

Leden van het Nutsdepartement Kampen hebben recht op korting bij deelname aan activiteiten van cultuurZIEN.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00