Afbeelding

PGVZ ‘Pop-up store’ moet drempel naar zorg verlagen

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Alex de Jong)

KAMPEN - Bij PGVZ weten ze het zeker: veel Kampenaren hebben vragen over thuiszorg, (ambulante) begeleiding, werk & dagbesteding en wonen met zorg. Toch wandelt niemand zomaar even het PGVZ-kantoor binnen om zijn brandende vraag te stellen. Ook bellen is soms best wel een ‘dingetje’.

"Met onze pop-up store aan de Oudestraat hopen we de drempel om bij ons binnen te stappen, flink te verlagen", vertelt Gosse Noppert, directeur van PGVZ. De ‘informatiewinkel’ op nummer 36 opent woensdag 1 mei om 14.00 uur haar deuren.

PGVZ staat voor PersoonsGebonden Vraaggerichte Zorg. ‘Wij werken met kleine teams zodat u niet steeds andere gezichten over de vloer krijgt. Wij besteden ruim aandacht aan een goede match tussen zorgvrager en zorgverlener’, vertelt Noppert. In zijn zoektocht naar wegen om steeds betere zorg bij de mensen thuis te brengen, heeft hij nu de kans gegrepen om met een heuse ‘pop-up store’ de toegankelijkheid naar de zorg van PGVZ te verbeteren. Letterlijk. De ‘winkel’ zal in ieder geval in de maanden mei, juni en juli in de Oudestraat (tegenover de HEMA) te vinden zijn. "Dat is relatief kort, maar ja, het is natuurlijk niet voor niets een ‘pop-up store’."

Gezellige huiskamer

"In onze ‘zorgwinkel’, die we inrichten als een gezellige huiskamer met spulletjes van geWOON! - en die dus ook gewoon te koop zijn - zullen dagelijks twee van onze mensen aanwezig zijn om vragen van voorbijgangers te beantwoorden. Juist dit persoonlijke, de aandacht voor mensen met een zorgvraag, is zo typerend voor PGVZ, zo laat Noppert weten. ‘Zorgvragers krijgen bij ons weer de aandacht die zij verdienen. Te makkelijk is zorg de laatste jaren het kind van de rekening geworden en moet alles snel-snel en zo kosteneffectief mogelijk. Dat gaat ten koste van de zorg en aandacht die mensen zo hard nodig hebben."

Werken voor PGVZ

Noppert benadrukt dat de pop-up store er niet alleen maar is voor mensen die zelf zorg nodig hebben. De deur staat ook open voor mensen die graag via PGVZ willen werken en zo hun steentje willen bijdragen aan ‘zorg met aandacht’. "Vanwege de groei van onze dienstverlening, zijn we continu op zoek naar meer zorgverleners’, zo vertelt hij. ‘Ben je actief, betrokken en professioneel, en is goede zorg voor een zorgvrager dé reden waarom jij voor een baan in de zorg hebt gekozen? Dan zoeken wij jou en nodigen we jou van harte uit om vooral bij ons te solliciteren!"

Meer over PGVZ

PGVZ biedt kwalitatieve zorg op maat en is ontstaan vanuit een eigen zorgbehoefte, waar bestaande zorgaanbieders niet in kunnen voorzien. Flexibel, op maat en begrepen. PGVZ helpt mensen met hulp in de huishouding, met verzorging & verpleging en specialistische ambulante begeleiding. Verder is PGVZ actief op het gebied van werk en dagbesteding en biedt het zorg en begeleiding binnen wooninitiatieven voor mensen met een beperking. "Onze zorgvragers zijn mensen die bewust kiezen voor een kleinschalige organisatie met kleine teams, zodat ze vertrouwde gezichten om zich heen hebben. Kortom: mensen die zoeken naar echte zorg. Zorg dat met voldoende aandacht wordt gegeven. Zorg met tijd voor elkaar. Zorg zoals zorg behoort te zijn’, aldus Noppert. PGVZ is een uiterst ‘platte’ organisatie. Een compact management stuurt een brede basis van verzorgers aan, die met een grote mate van zelfstandigheid werken. Dat scheelt flink in de kosten. ‘Wij bieden meer zorg voor hetzelfde geld. Daarbij komt dat de verzorgers veel vrijheid hebben om in overleg met de zorgaanvrager de behoefte in te vullen. De lijnen zijn kort, de kosten laag en de kwaliteit is hoog."Meer weten? Kijk op www.pgvz.nl.