Afbeelding

Volgende editie van het Repair Café op 18 mei

Algemeen

IJSSELMUIDEN - De volgende editie van het Repair Café in de Kringloopwinkel in IJsselmuiden is op zaterdag 18 mei van 10.00 tot 13.00 uur. Professionele reparateurs zetten zich tweemaandelijks in om spullen te repareren die anders weggegooid zouden worden.

Dat scheelt wereldwijd 200.000 voorwerpen die niet op de afvalberg terechtkomen. En dat aantal groeit, want overal komen Repair Café’s van de grond. “Het is van de zotte dat een apparaat vaak niet eens gerepareerd kán worden, doordat het bijvoorbeeld helemaal in plastic gegoten is”, aldus het Repair Café. “Fabrikanten maken hun spullen zo dat ze niet langer meegaan dan een jaar of twee. Dan verdienen ze meer. Wij willen een tegengeluid laten horen.” En verder: “Het vaakst komen de koffiezetapparaten op tafel. Vaak volstaat het vastzetten van een draadje of contact. Het apparaat kan hierdoor nog jaren mee. Ook stofzuigers, lampen, CD-spelers en huishoudelijke apparaten kunnen meestal worden gerepareerd. Een vorige keer werd er een dure flatscreen-tv gerepareerd met twee onderdeeltjes van 1,50 per stuk. Onze enthousiaste reparateurs zit de hele ochtend klaar”, zegt het Repair Café. “Vaak is het al meteen om 10.00 uur aardig druk. Soms moeten mensen dan even wachten. Maar er is koffie en het is gezellig. We repareren ook kleding.”

De kosten zijn een vrijwillige bijdrage. De Kringloopwinkel zit aan de Trekvaart 33 in IJsselmuiden (achter het station). Volg het Repair Café op Facebook en twitter voor details.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.