Deze column is geschreven door: Frans van der Kolk
Deze column is geschreven door: Frans van der Kolk Herman IJssel

Column Ondernemen in Kampen: Een bruisende stad door samenwerking!

· leestijd 1 minuut Algemeen

"De afgelopen jaren heb ik zelf ervaren dat door samenwerking er vele mooie dingen gebeuren in de gemeente Kampen. Hoe kunnen wij dit nog beter maken en meer continuïteit geven?

Voor elke evenement is geld nodig. Het beste is dat de kosten van evenementen gedeeld worden door de partijen die hier baat bij hebben. In vele gevallen is dit een mix van bedrijfsleven, overheid en inkomsten uit het evenement zelf. De kosten kunnen verlaagd worden door partnerships met scholen, verenigingen en vrijwilligers. Aangezien wij in Kampen een hoge bereidheid hebben van vrijwilligers kun je veel kosten besparen. Als iedereen maar inziet dat je het samen moet doen. Als laatste is het belangrijk om alle werkzaamheden zo veel als mogelijk door de bedrijven en organisaties uit de eigen Gemeente te laten uitvoeren.

De Gemeente Kampen draagt ook bij aan evenementen zoals het faciliteren bij veiligheid en vergunningen, maar ook door subsidies te verstrekken. Ook de provincie Overijssel heeft baat bij een bruisende provincie een draagt ook subsidie bij voor evenementen in de gemeente Kampen.

Als voorzitter van Sail Kampen heb ik met diverse grote en kleine evenementen uit de Gemeente kampen de afgelopen tijd gesproken over samenwerking. Daarnaast is er een onderzoek geweest op verzoek van de Gemeenteraad naar het evenementenbeleid in de Gemeente Kampen. Hierbij zijn tien mooie aanbevelingen gedaan aan de Gemeente Kampen, waaronder ook de verruiming van het budget voor evenementensubsidie.

Vorige week kwam in het nieuws dat de Gemeente Kampen meer dan zes miljoen moet gaan bezuinigingen. Uiteraard zal dit het besluit voor verhoging van evenementensubsidie door de gemeenteraad niet makkelijker maken.

Omdat de evenementen in de Gemeente Kampen zorgen voor een bruisende stad moeten we de evenementen kwalitatief verbeteren, zodat de Gemeente Kampen nog meer als een hartelijke, nautische, historische Hanzestad gepromoot wordt. Meer bezoekers in Kampen zorgt uiteindelijk ook voor meer inkomsten in de stad.

Mijn oproep is dan ook om te zorgen voor een evenredige verdeling tussen bedrijfsleven, overheid en evenementeninkomsten zelf. Wat de keuze ook wordt van de Gemeenteraad voor de evenementensubsidie we moeten in gesprek blijven om evenementen kwalitatief te verbeteren en in stand houden."

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00