Gelijkspel KHC, Jan van Spijker stopt bij Wilsum

KAMPEN – KHC heeft de competitie afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Nunspeet. Bij Wilsum nam Jan van Spijker na 25 seizoenen afscheid als voetballer bij Wilsum 1.

Voor diverse Kamper clubs stond er op de laatste speeldag niets meer op het spel. KHC kwam uit op 1-1 tegen Nunspeet. Burak Alp zette KHC in de eerste helft op voorsprong. Vlak voor de pauze deed Nunspeet wat terug via een benutte strafschop. KHC is op een verdienstelijke zesde plek geëindigd in de eerste klasse D.

IJVV keek tegen ASC ’62 bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft kwamen de IJsselmuidenaren terug tot 2-1. Jonno Pruim trok naar binnen en schoot de bal in de linkerhoek. IJVV is terug te vinden op een teleurstellende achtste plek in de tweede klasse H.

Twee klassen lager nam trainer Wim Groen afscheid van ’s-Heerenbroek met een forse nederlaag. Wijthmen won met maar liefst 6-1. Bjorn Wezenberg scoorde het doelpunt voor ’s-Heerenbroek. VV Kampen wist een rumoerig seizoen af te sluiten met een 2-1 zege op MVV ‘69. Bryan Fröger en Joeri Stuivenvolt waren de doelpuntenmakers voor Kampen. Wilsum ging thuis op de laatste speeldag fors onderuit. SVV ’56 won met 1-4, maar deze uitslag was geflatteerd. De beste kansen waren voor Wilsum, maar de bezoekers uit Sibculo waren een stuk effectiever. Op de laatste speeldag werd afscheid genomen van Jan van Spijker en assistent-scheidsrechter Jan Riezebos. Van Spijker speelde maar liefst 625 wedstrijden voor de oranjehemden en is daarmee recordhouder bij de oranjehemden. Riezebos hanteerde twaalf seizoenen de vlag bij de wedstrijden van Wilsum 1.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00