Afbeelding

Wit-Blauw verliest topper bij Heerenveen

Sport

(door Gerard Meijeringh)

HEERENVEEN – Wit-Blauw/Green Organics heeft zaterdag een dure nederlaag geleden. Heerenveen won met 21-19 en nam de koppositie in de overgangsklasse B over van de Kamper formatie.

Wit-Blauw begon niet goed en keek al snel tegen een achterstand aan. Daarna liep de ploeg de gehele wedstrijd achter de feiten aan. In de tweede helft kroop Wit-Blauw wat dichterbij, maar de zege van Heerenveen kwam niet in gevaar. “We begonnen niet sterk en zij kwamen wel goed uit de startblokken. Daarna kregen we meer controle over de aanval van Heerenveen, maar aanvallend hadden we te weinig rendement in de afwerking, terwijl we wel goede kansen kregen. Dat moet beter.”

Het is spannend bovenin in de overgangsklasse. Wit-Blauw heeft een punt achterstand op de nieuwe lijstaanvoerder Heerenveen. De Hoeve heeft twee punten minder dan Heerenveen, maar heeft wellicht de sleutel in handen. De Hoeve speelt zaterdag tegen Wit-Blauw en treft op de laatste speeldag Heerenveen. Wit-Blauw-trainer Marc Houtman ziet nog kansen voor Wit-Blauw. “Ik denk dat het nog niet gelopen is. Maar we hebben het niet meer in eigen hand. Zaterdag was het net niet genoeg. We hebben terecht verloren.”

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00