Afbeelding
Foto Tennekes

Belangrijke zege KV DOS Kampen

Sport

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben zaterdag een belangrijke overwinning behaald in de strijd tegen degradatie. ASVD werd met 15-12 verslagen. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft DOS een voorsprong van drie punten op de nummer zeven (promotie/degradatiewedstrijd).

Door de afwezigheid van Wesley Doorn en Laureen Kok wegens vakantie stonden Dennis van Putten en Josie Vos vanaf de start in de basis. Beiden speelden een verdienstelijke wedstrijd. Met name A-junior Vos liet zien dat ze met veel inzet en vechtlust prima mee kan komen op het hoogste niveau, Vos scoorde maar liefst drie keer in haar basisdebuut.

DOS moest winnen om niet verder in de problemen te komen in de overgangsklasse B. De ploeg begon goed en nam direct de leiding. In de tweede helft kwam ASVD zeer dichtbij (13-12). Dankzij goals van Matthijs Bastiaan en Yvonne ten Hove kon DOS toch de voorsprong vast houden en wist de ploeg de marge te vergroten naar uiteindelijk 15-12.

DOS-trainer Herman Egberts was erg tevreden over het geleverde spel. Hij zag zijn ploeg strijden vanaf het begin tot het eind, wat de laatste weken nog wel eens werd gemist. Door de zege is directe degradatie afgewend en is de ploeg bijna in veilige haven.