Afbeelding
Gerard Meijeringh

Arend Runia: 'Elk seizoen maken we kleine stapjes'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - In zijn vierde seizoen als voorzitter van DOS Kampen mocht Arend Runia eindelijk een kampioenschap van de hoofdmacht meemaken. “We zijn eraan toe. Ik verwacht dat we ons met wat versterkingen kunnen handhaven in de eerste klasse.”

Toen hij begon als voorzitter predikte hij geduld. “We moeten met elkaar het geduld opbrengen om te bouwen”, zei Runia in september 2015. “We zijn één familie en willen graag stappen vooruit maken. Maar ik zeg: ‘Doe dat met de handrem erop’. Je volledige vereniging moet in evenwicht zijn. Het eerste elftal en de rest van de vereniging.”

Runia genoot zaterdag in Enschede van de passie van de DOS-supporters. “Je ziet dat de vereniging eraan toe is. Dan helpt het als je met een aansprekend elftal kampioen wordt. Alle dossers waren door het dolle heen. Als je ziet hoeveel impact het kampioenschap heeft op spelers, begeleiders en supporters. Geweldig. Onze ultra’s maken meer geluid dan de andere vereniging. Dan zie je dat het leeft en bij mij ook.”

DOS is volgens Runia niet van plan om net als verschillende andere verenigingen in de eerste klasse gretig de portemonnee te trekken. “Dat gaan we zeker niet doen. We brengen onze eigen spelers voort. Dat is goed gelukt. En spelers van buitenaf passen we in voor de ontwikkeling van het team. Natuurlijk hebben we wat versterking nodig. Maar verschillende spelers wilden eerst afwachten of DOS daadwerkelijk gaat spelen in de eerste klasse. Nu dat is gelukt, praten we verder. Er is belangstelling genoeg om hier te voetballen. Er zijn weinig verenigingen waar het zo leeft als bij DOS.”

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17