Afbeelding

Nieuwe naam voor kamerkoor: Cappella Campen

Cultuur

KAMPEN - Het Bovenkerk Kamerkoor Kampen heeft een nieuwe naam: Cappella Campen. Deze naam werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens een feestelijk concert in de Burgwalkerk in Kampen.

Voor de naam Cappella Campen is gekozen vanwege de hechte band tussen het kamerkoor en de stad Kampen. De oude spelling van de naam van deze stad aan de IJssel is een knipoog naar het verleden. Want veel muziek die het kamerkoor zingt dateert uit de tijd dat de stadsnaam Kampen nog met een -c- werd gespeld.

Bovenkerk Kamerkoor Kampen was als naam niet meer passend sinds de Bovenkerk enkele jaren geleden een andere bestemming kreeg. Van een actuele band tussen het kamerkoor en deze monumentale kerk is geen sprake meer. Het koor treedt slechts incidenteel op in de Bovenkerk en repetities vinden wekelijks plaats in de Lutherse Kerk aan de Burgwal.

Cappella Campen is een koor met ongeveer dertig enthousiaste sopranen, alten, tenoren en bassen. Om goede kwaliteit te leveren wordt geïnvesteerd in muzikale scholing en stemvorming van de zangers. Het koor zingt muziek van hoog niveau. De komende tijd gaat het koor toewerken naar een concert op 4 juli. Dan wordt de Grote Orgelmis van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. Dirigent van Cappella Campen is Ab Weegenaar.