Afbeelding

Plantenwerkgroep op pad naar de Wimmenummerduinen

Cultuur

KAMPEN - Natuurvereniging IJsseldelta gaat met haar plantenwerkgroep zaterdag 22 juni naar de Wimmenummerduinen bij Egmond.

Dit bijzondere duingebied bij Egmond was eeuwenlang, tot begin jaren negentig, in bezit van de Amsterdamse regentenfamilie Six. Daarom werd het ookwel 'de duinen van Six' genoemd. Sindsdien is het Provinciale Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN) eigenaar van het gebied dat deel uitmaakt van het Noord-Hollands Duinreservaat.

Bijzonder in het gebied zijn onder meer de oude volkstuintjes. Dat zijn stukjes duin die tot iets boven het grondwater werden uitgegraven en waar groenten werden verbouwd. Het landschap wordt ookwel het 'zeedorpenlandschap’ genoemd. De flora is er bijzonder. Je vindt er bijvoorbeeld diverse soorten bremrapen (parasitaire planten zonder bladgroen).

De groep vertrekt om half negen per auto vanaf het Meeuwenplein in Kampen. Iedereen die zin heeft om mee te gaan, kan zich opgeven bij Niels Jeurink (telefonisch via 038-3328741 of per e-mail via njeurink@home.nl). De excursie duurt de hele dag dus eten en drinken meeemen wordt aangeraden.

Meer informatie over de Wimmenummerduinen is te lezen op dit informatieblad: https://duinenenmensen.nl/wp-content/uploads/2014/05/Ten-noorden-van-Egmond-Wimmenummerduinen.pdf.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 14 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 14 uur geleden