Roder Jongenskoor
Roder Jongenskoor Freddy Schinkel

Roder Jongenskoor zingt in de Bovenkerk

Cultuur

KAMPEN - Bij de tweede zondagse Choral Evensong van 2019 in de Bovenkerk op zondag 23 juni om 19.00 uur zingt het Roder Jongenskoor o.l.v. Rintje te Wies. Terwijl in de meeste kerkdiensten het gesproken woord centraal staat, is het in de Choral Evensong de muziek die het woord voert.

Woorden en muziek verrijken elkaar in een Anglicaanse Choral Evensong. In een Choral Evensong zingt het koor namens de gemeente. Het Magnificat en Nunc Dimittis is van de Engelse componist Walmisley. In iedere Evensong klinkt een psalm, die op de bekende Engelse chantwijze wordt gezongen, en deze zondag is dat psalm 115. De meditatie wordt gezegd door voorganger ds. Bart Gijsbertsen en organist is Sander van den Houten.

De gebeden en de antwoorden tussen voorzanger en gemeente (Preces en Responses) worden ook gezongen tussen voorzanger en het koor namens de hele gemeente. Dit geeft de gemeente de gelegenheid stil te mediteren en door woord en klank tot dieper gebed te komen. De gemeente doet in een Evensong mee bij het zingen van de Hymns, het Credo en het Onze Vader, zo licht de organisatie toe.