Afbeelding

Bach’s Grote Orgelmis in Bovenkerk

Cultuur

KAMPEN - Organist Sander van den Houten en het koor Cappella Campen (o.l.v. Ab Weegenaar) voeren op donderdag 4 juli de "Grote Orgelmis” van J.S. Bach uit in de Kamper Bovenkerk. Met dit meesterwerk van Bach gaat de concertserie op donderdagavonden in juli en augustus in de Bovenkerk van start.

De Orgelmis, ook bekend als "Dritter Teil der Klavierübung” van Bach, bestaat uit een serie orgelkoralen. Sander van den Houten speelt deze orgelkoralen van Bach op het grote Hinszorgel, die vooraf als gezongen koraal door het koor Cappella Campen (voorheen Bovenkerk Kamerkoor) 'in de etalage’ worden gezet.
Deze koralencyclus begint met een groot Praeludium pro Organo Pleno in Es-dur en wordt afgesloten met de bijhorende Fuga a 5 con Pedale in Es-dur (BWV 552) voor orgel.

Sander van den Houten is organist in Kampen en Den Haag (op het beroemde Bätzorgel in de Evangelisch Lutherse Kerk). Cappella Campen staat onder leiding van dirigent Ab Weegenaar, eveneens uit Kampen. Meer informatie staat op internet en van de commissie en op Facebook.

Het concert begint om 20:00 uur en de toegang bedraagt tien Euro (voor jeugd en 65+ geldt een lager tarief).