Collegereeks Portretkunst Stadskazerne Kampen
Collegereeks Portretkunst Stadskazerne Kampen Van Gogh

Collegereeks Portretkunst Stadskazerne Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op vrijdagochtend 4 oktober 2019 start in de Stadskazerne Kampen de 5-delige collegereeks Portretkunst door de eeuwen heen. Kunsthistorica Sophie van Steenderen vertelt met verve over de mooiste en meest bijzondere portretten die de kunstgeschiedenis heeft voortgebracht.

Al zolang als de kunst bestaat worden er portretten gemaakt. Keizerportretten op Romeinse munten, prinsen met pofbroeken te paard, mysterieus glimlachende dames, rijke burgers met molensteenkragen, zelfportretten met verbonden oren, mondaine actrices, stuntelige pubermeisjes in badpakken, trotse chirurgijns…. Geen ander genre in de kunst brengt ons zo dicht bij het verleden als het portret. En er bestaat geen ?jnere bezigheid dan mensen kijken!

ln vijf colleges neemt kunsthistorica Sophie van Steenderen u mee in de wereld van de portretkunst. Iedere les in gewijd aan een sub genre: zelfportretten, familie- en huwelijksportretten, kinderportretten, portretten van machthebbers, en portretten van beroemdheden. Aan de hand van talloze portretten trekt niet alleen de geschiedenis aan u voorbij, maar wordt tegelijkertijd de ontwikkeling van de kunst zelf zichtbaar: de meest uiteenlopende stijlen en stromingen passeren de revue in geschilderde, gebeeldhouwde en gefotografeerde portretten.

Over de docent: kunsthistorica Sophie van Steenderen is gespecialiseerd in de moderne kunst en heeft jarenlange ervaring als docent. Met grote kennis van zaken, maar zeker ook met passie en humor vertelt zij over kunst. Voor iedereen die meer wil weten, begrijpen en genieten van alles wat de kunstgeschiedenis heeft voortgebracht.

Data: 4, 11, 18 oktober, 1 en 8 november 2019
Tijd: vrijdagochtend 10.30-12.30 uur
Locatie: Stadskazerne Kampen
Kosten: € 140,00 incl. digitale syllabus
Aanmelden:
sophie@kunsthistorica.nl of bel 06-19 20 22 29
Meer informatie op www.kunsthistorica.nl