Afbeelding
Peter Timmer

‘Ik wil de bewoners van de Kamper verzorgingscentra graag verwennen’

· leestijd 3 minuten Algemeen

(door Alex de Jong @ Attest Communicatie)

KAMPEN – Ooit zag Gerrit Juffer hen optreden; De Tijdmachine, en hij was meteen verkocht. ‘Ik wilde dat dolgraag aan verzorgingscentra in onze gemeente aanbieden, maar ik zocht alleen nog naar een goed excuus.’ Dat excuus werd het bedrijfsjubileum. Kagas bestaat dit jaar alweer veertig jaar. Dat wordt gevierd met door Kagas betaalde optredens van Het Torenkoor, het DEV Koffieconcert en De Tijdmachine in de vijf verzorgingscentra van Kampen en IJsselmuiden, én met een quiz voor het winkelende publiek op een nog nader te bepalen Kamper Ui(t)dag.

Het bedrijfsjubileum is volgens Juffer niet alleen een feestje voor personeel en aanhang waard, maar vooral ook voor ‘de mensen die vroeger misschien wel de eerste klanten van Kagas waren’, zo merkt hij gekscherend op.

‘Muziek verbindt’

Gerrit Juffer, sinds 2008 directeur/eigenaar van Kagas, liet het 30- en 35-jarige jubileum in stilte aan zich voorbij gaan. Dit jaar wil Juffer echter wel graag stilstaan bij het 40-jarige bestaan van zijn bedrijf. Al is dat naar zijn zeggen ‘vooral een mooie kapstok om eens lekker uit te pakken’. ‘Ik vind het leuk om als bedrijf iets voor de samenleving terug te kunnen doen.’ Dat doet hij onder andere al met zijn medewerking aan en sponsoring van het Full Color Festival - dat dit jaar een recordaantal bezoekers op de been bracht -, maar ook door het sponsoren van diverse verenigingen binnen onze gemeente. ‘Van diverse sportverenigingen tot zelfs de Dahliavereniging en Xiphophorus.’ Dit jaar voegt hij daar graag iets extra’s aan toe.

‘Muziek verbindt’, zo weet hij. Daarom zocht hij contact met de activiteitenbegeleiders van Myosotis, Margaretha, Maarlenhof, Amandelboom en De Vijverhof. ‘Ze krijgen allemaal een cadeautje van ons en mochten zelf kiezen of zij De Tijdmachine of een ander optreden wensten.’ Dat resulteerde uiteindelijk in een mooi en omvangrijk programma. Op zaterdagmiddag 7 september bijt Myosotis het spits af met De Tijdmachine, gevolgd door nog een optreden van De Tijdmachine op deze zaterdagavond in Margaretha. Aansluitend vindt op dinsdag 10 september in Maarlenhof een optreden van het Torenkoor plaats. De Amandelboom koos voor het DEV Koffieconcert op zaterdag 14 september, en op vrijdagavond 20 september sluit de ‘Kagas jubileumtour’ in De Vijverhof weer met een optreden van De Tijdmachine.

Quiz op zaterdag

‘Natuurlijk willen we ook op andere wijze stilstaan bij ons jubileum’, vertelt Juffer. ‘Samen met Citymarketing, Kamper Events en Kampenonline denken we na over een leuke quiz die we op zaterdag 24 augustus op de Oudestraat willen presenteren. Het hoe en wat is nog niet precies bekend, maar het moet iets zijn waarbij mensen met het goede antwoord op een vraag een Kamper Kadobon kunnen winnen.’

Meer over De Tijdmachine

Waardig oud worden op eigen wijze. Dat willen we allemaal. In De Tijdmachine reizen ouderen onder begeleiding van reisleiders (getrainde vrijwilligers, zorgmedewerkers en activiteitenbegeleiders) terug naar de jaren 60. De Tijdmachine is een huiskamerdecor, helemaal ingericht in de stijl van de jaren 60. Het brengt ouderen - met geuren, kleuren en sferen van hun jonge jaren - terug naar vervlogen tijden. Anne Elschot en Tim Trooster hebben in 2013 Stichting De Tijdmachine opgericht omdat ze ervan overtuigd zijn dat we in Nederland (nog) meer uit kunnen gaan van de kracht en behoeften van ouderen. Sinds de oprichting van de stichting zijn al bijna 10.000 ouderen bereikt.

Meer over Kagas

Kagas staat voor Kamper Gasapparaten Service en werd destijds door Wander Hup opgericht. Kagas verleent service en onderhoud aan gastoestellen, geisers, voorzetkachels en HR-ketels. In 1985 werd aan Kagas het bedrijf RIOS toegevoegd. Gerrit Juffer, sinds 2005 werkzaam bij Kagas, nam het bedrijf in 2008 over. ‘We verzorgen nu met 23 mensen onderhoud, service en installatiewerk. In bestaande woningbouw en in het midden- en kleinbedrijf onderhouden wij de CV-installaties en plaatsen we waar nodig CV-ketels en onderdelen als ze aan vervanging toe zijn. Wij verzorgen al het installatiewerk op het gebied van centrale verwarming, water en sanitair.’ Kagas opereert met name in een straal van 15 kilometer rondom Kampen en IJsselmuiden, en komt dus ook in Dronten en Zwolle. ‘We hebben circa vijfduizend toestellen in onderhoud. Dat is de helft van alle eigenhuisbezitters in deze regio’, aldus Juffer. ‘We reageren snel en kunnen als het echt moet dezelfde dag nog een nieuwe ketel plaatsen. Dat is onze kracht. Daarnaast hanteren wij bij een abonnement 24-uursdiensten en repareren in geval van storing direct kosteloos de ketel. Voor een advies over anders c.q. beter verwarmen, maken wij graag tijd en leveren we een verwarmingsplan.’ Zie ook www.kagas.nl.