Afbeelding

André van Vliet speelt programma van Herman van Vliet

· leestijd 1 minuut Cultuur

André van Vliet speelt programma van Herman van Vliet

Kampen-Kunt u óók zo van genieten, dat oude vertrouwde geluid van het Kamper Hinsz-orgel? Romantische programma’s, waarop zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken staan. Toegankelijke organisten, die het orgel in al z’n facetten laten klinken… Dan is de Bovenkerk op woensdagavond in de maanden juli en augustus voor u en jou de ‘place-to-be’!

Van harte welkom op (één van) de concerten in deze woensdagavond-orgelserie!

Het achtste orgelconcert op woensdag 21 augustus wordt verzorgd door André van Vliet. André heeft jaren les gehad van de in 2018 overleden organist Herman van Vliet. Van Vliet zal deze avond een programma ten gehore brengen die Herman van Vliet op 16 augustus 1984 in de Bovenkerk speelde. Het orgelconcert wordt geopend met Psalm 116 van Willem Weijland. Verder staan er o.a. werken op van J.S. Bach, G. Merkel, M. Brosig. Dit concert wordt afgesloten met een koraalfinale van Herman van Vliet.

André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Gijsbert Lekkerkerker en de bekende organist Herman van Vliet, die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico v.d. Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, alwaar in 1991 het diploma werd behaald. Als begeleider van koren of als solist reist hij wekelijks door het land. Speelde voor radio en TV en maakte 7 solo-albums. Deze CD’s, die een zeer breed repertoire bevatten, werden opgenomen in de Evang. Luth. Kerk te Den Haag, de Martinikerk te Bolsward, Loolaankerk te Apeldoorn (nieuw geschreven koraalbewerkingen door collega’s, geschreven voor- en opgedragen aan André) en de Lebuïniskerk te Deventer en de Elisabethkirche in Marburg (Du.). Evenals op de CD’s pronken bij de concerten - naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré - ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch.
Als dirigent is André verbonden aan de koren Herv. Gem. Zangver. 'Vox Jubilans' uit Waddinxveen en Projectkoor 'Oriolus' uit Maarn en Mannen ensemble “Cantare” uit Woudenberg

Voor Johannus-orgelbouw uit Ede verzorgt André de maandelijkse 'muzikale handreiking', alsmede een aantal andere promotie-activiteiten. Al met al een muzikaal leven op een breed terrein. Maar niet te vergeten is één van de belangrijkste activiteiten de wekelijkse eredienst in zijn woonplaats Polsbroek. Want gemeentezang in je eigen kerk, blijft één van de mooiste opdrachten.

Voor meer info: www.andrevanvliet.nl

Het laatste concert in deze woensdagavond-orgelserie is 28 augustus. Het slotconcert zal Marco den Toom verzorgen.

Bovenstaande concerten beginnen om 20.00 uur. Toegangsprijs is 10 euro p.p. Tot en met 12 jaar is de toegang gratis! Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl

Na afloop van elk concert is links onder het orgel koffie, thee of fris te verkrijgen à € 1,50.

Hartelijk welkom!

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 18 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05