Afbeelding
Frans Habekotté

Dubbele uitdaging voor Marcel Post bij promovendus DOS Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Voor Marcel Post breekt een uitdagend voetbalseizoen aan. De Vollenhovenaar gaat voor het eerst alleen aan de slag als hoofdtrainer bij DOS Kampen. Daarnaast wacht de pittige klus om met DOS handhaving af te dwingen in de sterke eerste klasse D. “Het is mooi dat DOS mij deze kans geeft”, aldus Post.

Natuurlijk is het niet zo dat Post in het diepe is gegooid. Twee jaar geleden begon hij samen met Edwin Kwakkel als hoofdtrainer bij DOS. “Waar Edwin startte met meer taken, veranderde dit gaandweg tijdens onze periode. We groeiden naar een twee-eenheid toe”, aldus Post. “Ik heb fantastisch samengewerkt met Edwin. Het was hecht. Wat ik van hem heb geleerd? Hij is een echte manager en ook in het motiverende gedeelte is hij sterk. Ik heb er bewondering voor hoe hij dat heeft gedaan en spelers kon raken. En Edwin zei altijd: ‘Je moet een kleine winnaar zijn en een grote verliezer’. Dat heb ik altijd in mijn hoofd gehouden. Je moet altijd respect hebben voor een tegenstander.”

Nu vormt Post een duo met Edwin Starke en opereert hij alleen als hoofdtrainer. “Ik ben nu ‘King Of The Court”, grapt Post, die vervolgens aangeeft dat hij blij is met de komst van Starke als assistent. “Een heel mooie aanvulling. Hij heeft op het allerhoogste niveau gespeeld, net als ik. Dat kunnen we op de trainingen laten zien en dat wordt gewaardeerd.” Starke zorgt voor de nodige ondersteuning. Hij gaat spelers begeleiden, actief meetrainen en spelers helpen. Daarnaast neemt hij de warming-up en cooling-down voor zijn rekening. “En hij kan ook op het voetbaltechnische vlak heel veel aanvullen”, zegt Post.

DOS wacht als promovendus een zwaar seizoen in de eerste klasse D. Wat betreft mutaties sprong het vertrek van Raymon Beuling het meest in het oog. DOS wist zich te versterken met Michel Kamphuis (Den Ham), William Jansen (Sportclub Genemuiden), keeper Henrico Abma (Nunspeet) en Jochem van Putten (Harkemase Boys). Laatstgenoemde is teruggekeerd op het oude nest. “We zijn er niet zwakker op geworden en de verschillende jonge spelers zijn een jaar verder, de concurrentie is groot. Wat de doelstelling is? Het is een megasterke eerste klasse D met aansprekende ploegen. Het is fantastisch voor DOS om tegen deze clubs te mogen spelen. Het is een grote prestatie als we erin blijven. We moeten ons niet groter voordoen dan dat we zijn, maar wel met de borst vooruit. Het is fantastisch dat ik op dit niveau mag starten als hoofdtrainer. Ik ben er mede verantwoordelijk voor geweest dat dit is gelukt. Nu moeten we er alles aan doen om op dit niveau te blijven. Dat is de doelstelling, niet meer en niet minder.”

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 5 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 17 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57