Afbeelding

Myron Kouffeld uit Kampen excelleert in Rusland

Algemeen

KAMPEN - Tijdens WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor beroepen, dat onlangs plaatsvond in Rusland, heeft Myron Kouffeld uit Kampen de 20e plaats behaald en een medal of excellence verkregen.

Myron studeert aan Deltion College. Hij had in de wedstrijd Graphic Design 34 tegenstanders. Dertien Nederlanders behaalden een medal of excellence, die alleen wordt uitgereikt als deelnemers een bovengemiddelde prestatie hebben geleverd.

Grootste beroepenevenement ter wereld

Tijdens deze 45-ste editie van WorldSkills streden meer dan 1600 deelnemers uit 60 landen in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen (beroepen), waaronder boulanger, metselaar, kapper, mechatronicus en lasser. Experts uit het bedrijfsleven en van scholen trainden en begeleidden de deelnemers de afgelopen maanden.

WorldSkills Netherlands

Omdat Nederland niet zonder goede vakmensen kan, vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.