Foto: In de clownscursussen van Hilde Schoonbeek ontstaat vaak in korte tijd een warme sfeer en een plezierige groep.
Foto: In de clownscursussen van Hilde Schoonbeek ontstaat vaak in korte tijd een warme sfeer en een plezierige groep.

Cursus Clownerie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Altijd al willen weten hoe het werkt als een clown op bezoek gaat bij kinderen in het ziekenhuis of bij mensen met dementie in een verpleeghuis? Hoe gaat de clown het contact aan en wat maakt hem grappig? In Zwolle kun je dat leren.

Om een clown te zijn, heb je genoeg aan een rode neus en vooral heel erg jezelf zijn. Maar hoe doe je dat in een wereld waar we vaak het gevoel hebben niet onszelf te kunnen zijn? Op zaterdag 28 september a.s. is er een kennismakingsdag clownerie in Zwolle.

Voor mensen die de clown in zichzelf willen ontdekken en voor degenen die beter contact met zichzelf en met anderen willen maken. Deze trainingsdag wordt gegeven door Hilde Schoonbeek. Zij speelt sinds 12 jaar als Clown Poets voor mensen met dementie, meervoudig gehandicapten en kinderen.

In het komende seizoen geeft zij diverse meerdaagse cursussen, waaronder ‘de eenvoud van de clown’ en een driedaagse in januari ‘met de clown het nieuwe jaar in!’. In haar cursussen laat Hilde je met mildheid en humor naar jezelf en de ander kijken. Ze laat je ervaren hoe de echtheid en speelsheid van de clown ook je dagelijks leven kan verrijken. ,,Door te leren van de clown gaan we meer helder communiceren”, aldus Hilde. Ook als je geen clown wilt worden, zijn de trainingen heel geschikt voor persoonlijke ontwikkeling.

De kennismakingsdag op zaterdag 28 september is van 11.00 tot 17.00 uur in Domusica (Dieze). Aanmelden en informatie over het hele cursusprogramma op: www.hildelaatjezien.nl.